15 Aralık 2010 Çarşamba

YAZDAN KALMA HAVALARDAN SONRA KIRKLARELİ KARA TESLİM.

Kırklareli Haberci
Geçtiğimiz hafta havaların ani soğumasıyla mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının sona erdiği Kırklareli’nde sertleşen hava  zaman zaman  kısa süreli kar yaptıysa da, bir türlü başta çocukların sabırsızlıkla beklediği kar yağışı gerçekleşmemişti.
Dün akşam  yağmaya başlayan kar, gece boyu devam etti. Kırklareli’ler   sabah uyandıklarında  her tarafın bembeyaz  karla kaplı olduğunu gördüler. Buna en çok çocuklar sevindi. Erken saatte karda oynamak için kendilerini sokağa attılar. Araç sahipleri sabah araçlarını çalıştırmakta zorlanırken, donan kapı kilitlerini açmak içinde sıcak su kullandılar.  
Araç sahiblerine sıkıntı yaratan, çocukları  sevindiren kar yağışının süreceği ve hafta sonuna kadar devam edeceği  beklenirken, 
Karayolları Şube Şefliği, ekiplerinin  dün geceden itibaren koordineli bir şekilde çalışarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbirlerini sürdürdükleri öğrenildi.
Kar yağışının çevre ulaşımını etkilemediği,  Kırklareli’nde  kapalı köy yolunun bulunmadığı da alınan bilgiler arasında.  
Öte yandan, Karaman mevkiinde ve  Dereköy sınır kapısında yoğun bir kar yağışı olduğu, Karaman mevkiinde kar kalınlığının 25 cm, Dereköy merkezde 15cm, Kofçaz’da  10 cm civarında olduğu öğrenildi.

Hiç yorum yok: