22 Aralık 2010 Çarşamba

KIRKLARELİ VALİSİNİN MERKEZE ALINIŞINA PROTESTO


Vali Muammer Muşmal'ın gerekçesiz olarak Merkeze alınmasından sonra özellikle Kırklarelispor taraftarı  görevden alınmayı haksız bularak tepki göstermişti. Tepkilerini Ankara'ya ulaştırma amacıyla, Vali Muşmal için imza kampanyası düzenleyip, büyük bir yürüyüş tertipleyeceklerini açıklamışlardı.
Dün akşam saat: 17.30'da Vilayet meydanı, Atatürk anıtı önünde toplanan az sayıda Kırklarelispor taraftar grubu 39 gençlik'ten genç'in kurduğu masada imza kampanyası başlatıldı. üzerinde " Valimizi seviyoruz" yazılı siyah çelenk konan meydanda imza kampanyasına katılımın çok az olduğu dikkat çekti.  Oysa bu kampanya ile büyük bir yürüyüş tertip edileceği, bu yürüyüşün Kırklareli tarihinin en büyük yürüyüşü olacağı açıklanmıştı.
Organzasyona 39 gençlik taraftar grubu, Atatürk'çü düşünce derneği ve sivil toplum örgütlerinin katılacağı da öğrenilmişti.
Toplantıya katılan az sayıda genç Kırklarelispor maçlarında 5-6 bin seyircinin biraraya gelerek takımlarını destekledikleri halde kampanyaya katılım göstermemeleri ne tepkiliydiler. " Her maç binlerce kişi statda tolanıyor ama Valimiz için kimse gelmiyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil." diyerek üzüntülerini dile getirdiler.
Toplantıya yetmiş yaşını geçmiş, Kırklarelispor'un  kurucu üyelerinden İlyas Sarı ile Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı İsmal Tırpancı ilk gelenlerdendi. Onlarda Kırklareli'ne ve Kırklarelispor'a bu kadar faydalı bir Valinin görevden alınışına çok üzüldüklerini belirtrek, Kırklareli halkının Vali Muşmala'a sahip çıkması  gerektiği bir organazisyona bu kadar ilgisiz kalmasını anlamakta zorluk çektiklerini ifade ettiler.
İmza kampanyası devam ederken Vali Muşmal, Valilik binasından konuta gitmek üzere çıktı. Bunu gören az sayıda genç " Sayın Vali buraya " , " Seni seviyoruz Valim"  diyerek slogan atmaya başladılar. Vali Muşmal bu sevgi gösterisine gençlerin yanına gelerek cevap verdi. İlgilerine teşekkür ederek; " Bende Kırklareli'ni ve sizleri çok seviyorum. İnşaallah yeniden birlikte olacağız" dedi. Ardından Valilik konutuna doğru yürüyerek yola çıkan Vali Muşmal'ın ardından Atatürk heykeli önünde toplanan Kırklareli'lilerde yürümeye başladı. Alkışlar, sloganlar ve şarkılarla Vali Muşmala'a konuta kadar eşlik ettiler.
Konut önünde toplanan kalabalığa yeniden teşekkür eden Vali Muşmal, " Beni çok duygulandırdınız. Sizleri hiç unutmayacağım. İnşaallah bir gün yeniden birlikte olacağız. " diyerek kalabalıkla vedalaştı.
Vali Muşmal'a destek adına yepılan toplantı sayı olarak beklenin altında oldu ama gerçekten, güzel ve duygusal anlar yaşandı. Bu güne kadar hiç bir Vali'de böyle sevilmedi. Hemde bu kadar kısacık bir zamanda...
Faruk Ceylan/Kırklareli Haberci

Hiç yorum yok: