21 Aralık 2010 Salı

KIRKLARELİ GÜNLÜĞÜ


BÜYÜK YÜRÜŞ BU GÜN SAAT 17.30’DA VİLAYET MEYDANINDAN BAŞLIYOR..
*Vali Muammer Muşmal’ın görevden alınmasına tepki yürüyüşünde başı Kırklarelispor taraftar grubu 39 gençlik çekiyor.

Faruk Ceylan

Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ın  gerekçesiz olarak görevden alınışı Kırklareli’nde infial yarattı.
Elazığ’da üç defa görevden alınan ve açtığı davaları kazanarak üç defa da  geri dönen Vali Muşmal son kazandığı mahkemeden sonra Elazığ’da göreve başlamış ve 17 gün sonra  Kırklareli Valiliğine atanmıştı. Kırklareli’nde  88 gün Valilik yaptıktan sonra tekrar merkeze alınan Vali Muşmal, yeniden yargı yoluna gideceğini söylemişti.
Bir yılda üç Vali değiştiren Kırklareli’liler  Muşmal’ı çok sevmiş ve Kırklareli için kısa sürede   iyi şeyler yapacağına inanmıştı.
Kırklarelispor’a yapmış olduğu maddi yardımların yanı sıra her maçına giden Vali Muşmal, 26 yıl sora Kırklarelispor maçına giden ilk vali olmuştu.
Vali Muşmal  İlçe, köy ve esnaf ziyaretleriyle de sorunları yerinde tespit ederek, çözüm projeleri üretiyordu.
Kısa sürede  yediden, yetmişe herkesin gönlünde taht kuran Vali Muammer Muşmal’ın gerekçesiz görevden alınışına tepki için Kırklareli’liler  bu gün saat 17.30’da Vilayet önünde buluşuyorlar. Vilayet önünde buluşacak olan  halk Kırklareli tarihinin en büyük tepki yürüyüşünü gerçekleştirmek için organize oluyor.
Tepki yürüyüşü Kırklarelispor taraftar grubu  39 Gençlik önderliğinde başlayacak. Yürüyüşe Atatürk’çü Düşünce Derneği, Sendikalar, Kamu Kurum ve kuruluş çalışanları, esnaf ve halkın büyük kesimi katılacak.
Vali Muşmal göreve geldiğinde köşemden “ YILLAR SONRA BİR VALİ KIRKLARELİSPOR MAÇINA GELDİ.” Başlıklı yazımla  26 yıl sonra Kırklarelispor maçına bir Valinin geldiğini yazmıştım.
 Gerçekten hem spor da, hem de Kırklareli sorunlarında ki   duyarlığı ile Kırklareli’ne böyle bir Vali gelmedi desek geçmişe haksızlıkmı yapmış oluruz bilmiyorum ama belki geçmişte birkaç istisnanın dışında da  Kırklareli böyle örnek bir Vali görmedi. Benim hatırladığım geçmişte Paşa Vali Kenan Güven aynı duyarlıkta bir Valiydi. İkinci bir örneği de aklıma gelmiyor…
Şimdi Vali Muammer Muşmal için Kırklareli ayakta. Kırklareli’li olan, Kırklareli’ni seven herkesin saat 17.30’da Vilayet binası önünde olması Kırklareli’li olmanın gerekliliği bence.
Kırklareli halkı olarak Demokratik tepkimizi verme,  sesimizi Ankara’ya duyarma fırsatını kaçırmayalım.  Hakkımızı Yasalar çerçevesinde arayalım. Vali Muammer Muşmal’a, Kırklareli’mize  Sahip çıkalım…
Ben hem Kırklareli’li olarak, hemde Basın mensubu olarak oradayım. Sizleri de bekliyorum sevgili okurlarım.  Kırklareli’ne, Vatan’a Millet’e hayırlı olsun. Tepkimiz sonuç getirsin İnşallah…
 Sahipsiz Vatan’ın batması haktır.
 Sen sahip çıkarsan bu Vatan batmayacaktır. Demiş şair. Nede güzel söylemiş…
                                         Vali Muammer Muşmal Kırklarelispor maçında taraftarı
                                          selamlarken.


Hiç yorum yok: