27 Aralık 2010 Pazartesi

Kırklareli'nde Çam Nöbeti

Kırklareli Orman Müdürlüğü, yeni yıl yaklaşırken, çam ağaçlarının kaçak kesimini önlemek için alarma geçti. Çam fidanlarını koruma altına alan bekçiler, 24 saat bölgede gözetleme yapıyor. Kaçak fidan kesenlere ise 3 ila 5 yıl arasında hapis cezası verileceği bildirildi.
Kırklareli İl Orman Müdürlüğü ekipleri yaklaşan yeni yıl kutlamaları için alarma geçti. Özellikle yeni yıl kutlamalarına uygun görülen çamların olduğu bölge abluka altına alındı. Bölgede adeta kuş uçurtmayan Orman Müdürlüğü ekipleri, dürbünler ve gözetleme kulelerinde 24 saat bölgeyi tarıyor.
Kırklareli İl Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, çam fidanları ve ağaçlarının yılbaşı nedeniyle katledilmemesi gerektiğini ifade ederek, "Kırklareli'nde ormanları 24 saat gözetim altında tutmak amacıyla 8 ekibimiz görev yapıyor. Ormanların korunması ve kaçak kesimleri önlemek amacıyla toplam 33 orman muhafaza ekibimiz sürekli görevlerinin başında. Bu görevli arkadaşlarımızı da özellikle ekiplerin çam ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaştırdık. Kaçak kesimlerle ilgilide çeşitli kanallarla uyarılarımızı
yaptı. Usulsüz kesim yapan vatandaşları, gören veya duyanların hemen Alo 177 hattına ulaşmalarını istiyoruz. Kaçak kesim yapanlar yakalandığı takdirde yasal işlemler yapılacaktır" dedi.
Öte yandan, yılbaşı için çam veya fidan kesen vatandaşları 3 ile 5 yıl arasında değişen hapis cezalarının beklediği öğrenildi.

Hiç yorum yok: