29 Aralık 2010 Çarşamba

" KIRKLARELİ İLE HESAPLAŞMA MI VAR? " İskender, akp'nin kırklareli'nde intikam alırcasına bir tutum sergilediğini söyledi


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lüleburgaz İlçe Başkanı Serhat İskender, AK Parti Hükümeti'nin referandum sonrası 
Kırklareli'nden intikam alırcasına bir tutum sergilediğini söyledi. 
AK Parti Hükümetini yaptığı açıklama ile eleştiren MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Serhat İskender, "İlimiz sınırları içerisinde son zamanlarda yaşanan manzaraya bakacak olursak bir kaos ve Kırklareli iliyle bir hesaplaşmamı var düşüncesi ağırlık kazanmaktadır" dedi.
Referandum sonrası ortaya çıkan tablo ile ilin iktidar baskısı altında kaldığını öne süren İskender, ilin gelişmesini engellemeye yönelik çalışıldığını iddia etti. Kırklareli'nde valilerinde bu maksatla merkeze alındığını yada başka bir ile atandığını ileri süren İskender,  "İktidar, intikam alırcasına, maalesef çözümsüz ve yıkıcı bir siyaset izlemektedir" diye konuştu.  Siyasi iradeyi ağır bir dille eleştiren İs-kender, şunları söyledi;
"Referandumdan sonra ortaya çıkan sonuçla beraber iktidarın baskısı ilimizde fazlasıyla kendini göstermektedir. İşsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, sağlık ve eğitim gibi pek çok temel sorunun çözümünde çalışmalarıyla yeni atılımlar yapması ve milletimizin haklı taleplerine çözümler üretmesi beklenen valiler işlerine ısınamadan yer değiştirilmekte, merkeze çekilmekte veya tayinleri başka illerimize çıkmaktadır. İktidar intikam alırcasına, maalesef çözümsüz ve yıkıcı bir siyaset izlemektedir. İlimizin kalkınmaması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır. Devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının tam bir ahenk içerisinde çalışmalarını, sağlıklı bir şekilde işlemesini sağlamakta anayasal sorumluluğu bulunan Hükümet bu sorumluluğu yerine getirmekte sorumsuzca davranmaktadır. Ortaya koyduğu politikayla; Kendilerine zenginliği, Kırklareli ne fakirliği, kendilerine gücü, bizlere acizliği, kendisinden olan herkese hukuk, demokrasi ve zenginlik isterken, kendisine karşı olan herkese ise baskı, korku ve fakirliği reva görmektedir. İktidar kendi mevcudiyetini sürdürmek ve bu isteklerini gerçekleştirmek için kendisine karşı olanları ya ekonomik açıdan ya da hukuki açıdan tasfiye etmektedir.
Bu amaçla bir linç ve korku stratejisi izleyen iktidar kendisine ve uyguladığı politikalara karşı olan herkesi pasifize etmektedir. Kırklareli de bundan nasibini almakta, halkımız fakirleştirilmeye çalışılmakta, iktidarın istekleri yerine getirilmeyince, devlet memurları arasında yer değiştirilme hızlanmaktadır. 
Ortaya çıkan bu tablonun müsebbibi ülkenin yönetiminden birinci derecede sorumlu olan iktidar ve Kırklareli milletvekilleridir. Türk Milleti'ne ait olan bu kutsal yuva da birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak ve geleceğimizi el ele gönül gönüle inşa etmek her Kırklarelilinin asli vazifesidir. Aklın yolu bir, bu hesaplaşmaya da son verecek olan yalnızca ili, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle Kırklareli halkıdır."
kaynak: gazete trakya

Hiç yorum yok: