5 Aralık 2010 Pazar

Onları hayata bağlamak, ortak görevimiz


Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, "Engelli vatandaşları hayata bağlamak için hepimize büyük görevler düşüyor" dedi. Çağlayan, yayımladığı mesajla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine dikkat çekti. 
Başkan Çağlayan, "Engelli vatandaşlarımızın yaşama sıkı sıkıya bağlanmalarını sağlamak hepimizin toplumsal sorumluluğudur" diyerek, şu ifadeleri kullandı: "Dünya Engelliler Günü öncelikle sosyal boyutları ile tüm toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak farkındalığını gerektiren bir gündür. Engelli vatandaşlarımızın yaşama tutunmaları için mutlu olmaları ve geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlayacak olanaklar oluşturulması gerekmektedir.
Biz, onların yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemelerin yapılması için Kırklareli Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri imkânlarımız dâhilinde yapmaya her zaman hazırız. 
Bildiğiniz üzere 'Engelli Hemşehrilerimle, Engelleri Aşacağız' sosyal sorumluluk projemiz oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu projemiz kapsamında birçok engelli vatandaşımıza bizlere başvurduklarında, tekerlekli sandalye armağan ediyor, engelleri aşmalarına destek olmak için çabalıyoruz. Yüzlerindeki o küçücük tebessüm bile inanın her türlü yorgunluğa değiyor.
Kurumların yaptığı çalışmalar, yalnızca engelli vatandaşlarımızı değil, tüm toplumumuzu derinden mutlu etmektedir. Şehirlerdeki fiziki engellerin kaldırılması kadar, beyinlerdeki engellerin de kaldırılması çok önemli. Vatandaşlarımızı bu konuda yürütülen çalışmalara destek vermeye çağırıyor, Dünya Engelliler Günü'nde tüm vatandaşlarımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum" 

KAYNAK: Önadım Gazetesi

Hiç yorum yok: