12 Aralık 2010 Pazar

ALTINORDUSPOR’A KIRKLARELİSPOR TOKADI…



*Futbolcularından Bilgin hocaya doğum günü hediyesi…
Kırklareli Haberci-Spor

Maç öncesi Kanal 3’e yaptığı açıklamada” Şampiyonluk yarışında   Kırklarelispor’u ciddiye almıyorum. Onlar bizim rakibimiz olmaz. Rahat kazanıp zirve yarışımız sürecek. Kırklarelispor’u buraya kadar şansı getirdi. Bizim için çok kolay maç olacak.”

Diyen Altınordu antrenörü Yasin Çamtepe tükürdüğünü yaladı.
Rakip takım antrenörünün bu açıklamaları Yeşil beyazlı ekibi çok hırslandırdı. Maça daha çok motive etti. Bilgin Erdem’in doğum gününe de denk gelen maçın önemini daha da arttırdı. Futbolcular hem Yasin Çamtepe’ye tükürdüğünü yalatmak, hem de Hocalarını doğum gününde sevindirecek  galibiyet hediyesini vermek için ellerinden geleni yaptılar.
39 gençlik taraftar grubunun erken saatlerde tribünde yerini alması ve şampiyonluk şarkılarıyla takımlarını desteklemesi görülmeye değerdi. Maç başladığında iki takımda kontrollü bir oyun ortaya koydu. Kırklarelispor kontra çıkışlar ve defans arkasına atılan toplarla golü bulmaya çalıştı. Rakip takımda zaman zaman Kırklarelispor kalesini yokladı. Ancak  daha istekli,mücadeleci olan taraf yeşil beyazlı ekipti. Sahanın her yerinde rakibene basıyor,kontrollü ve  çabuk oynuyordu. İsabetle paslarla da rakibini sürklase ediyordu.
Bilgin hocanın  gol yemeden,  golü bulma fikri çok doğruydu. Gerçekten de  yeşil beyazlı ekip rakibinin gol yollarını çok iyi kesti. Pozisyon vermedi. 
Kırklarelispor Deniz ve Hasan Bal’la net gol pozisyonları buldu. Ancak Altınordu filelerini havalandıracak vuruşu gerçekleştiremedi.
 Bu arada 39 Gençlik Atatürk stadını karnaval alanına çevirdi. Bir dakika bile susmadan adeta  kulakları sağır eden tezahüratlarla Kırklarelispor’lu futbolcuları ateşliyordu…
 35. dakikada Kırklarelispor’un golü geldi. Hüseyin Akaoğlu’nun  sağdan ortasın da Hasan Bal rakip defansın arkasına sızdı. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda  sert vurdu ve topu Altınordu fileleriyle buluşturdu. Golden sonra Hasan Bal ve Deniz Sert’le pozisyonlar bulan Kırklarelispor ikinci golü bulamadı. İlk yarı Kırklarelispor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarıya hızla başlayan Altınordu eşitlik sayısı için yüklendi. İlk yarının başında golü bulmak istiyordu. Ancak Kırklarelispor defansı bu atakları hatasız  savuşturdu. 57. dakikada Altınorduspor atağında ki karambolde rakip forvetten gelen sert şutu kaleci Hasan celdi, dönen top bu defa direkte patladı. Direkten dönen top yeniden Kırklarelispor kalesine döndü. Üçüncü defa Kırklarelispor kalesine gelen top ağlara gitti ama pozisyon ofsayt olduğu için ağlara giden top orta ve yan hakem tarafından gol olarak değerlendirilmedi.
 Bu dakikadan sonra rakibine baskı kuran Kırklarelispor Deniz’le bulduğu pozisyonları gole çeviremedi. Maçın en net pozisyonlarından biride 71. Dakikada gerçekleşti.  Deniz Kaleceiyle karşı karşıya kaldı. Müsait pozisyonda yeşil beyazlı ekibin  ikinci golünü kaydedemedi.
 Oyunun büyük bölümü Kırklarelispor’un üstünlüğünde sürdü.
Kırklarelispor’un çabaları ikinci golü getirmedi ve maç Hasan Bal’ın 35. dakikada attığı golle 1-0 sona erdi.   

Hiç yorum yok: