4 Aralık 2010 Cumartesi

Tribün



YANLIŞ KARARLARIYLA NEJAT HOCAYI DA ÇILDIRTAN HAKEME RAĞMEN BELEDİYE KIZILTOPRAK’I VURDU.
Faruk Ceylan
Erkekler Basketbol Bölgesel liginde aldığı başarılarla Kırklareli’nin adını  gururla  duyuran Belediye Basketbol takımı geçen hafta rakibini ezerek yendikten sonra bu hafta  İstanbul Kızıltoprak’la karşı karşıya geldi. Belediyespor aleyhine üst üste verdiği yanlış kararlarla Nejat hoca’yı da seyredenleri de çıldırtan hakemlere rağmen Belediyespor rakibi Kızıltoprak’ı 79-67 yenerek sahadan yeni bir zaferle ayrıldı.
İlk periyodu 24-15 Kırklareli Belediyespor’un üstünlüğü ile sona eren maçta Belediye ikinci periyodu 44-26 önde tamamladı. Bu periyotta rakibine top göstermeyen Belediyespor, Basketbol’un tüm inceliklerini sergilerken adeta şov yaptı. Üçüncü periyotta da çok zorlanmadan 62-44 skoru elde eden Belediyespor farkı daha fazla açmak için de çok çaba göstermedi. Özellikle son periyotta hakemlerin uykusu mu geldi., yoksa tansiyonları mı çıktı nedir anlamadım. Üst üste Belediyespor aleyhinde düdük çalmaya başladılar. Rakip Kızıltoprak’ın yaptığı faulleri Belediyespor’a çaldılar. Bu skandal kararlar Nejat hocayı adeta çıldırttı. Seyredenleri de çileden çıkartarak tepki yarattı.
Verilen yanlış kararlar Belediyespor’un birkaç oyuncusunun beş faulle oyun harici kalmasına sebep olurken, takımın ahengini ve motivasyonunu da bozmaya yetti ve oyuncuları demorolize etti.  Bu arada rakip Kızıltoprak üst üste bulduğu basketlerle aradaki farkı kapatmaya başladı.   Hakemlerin çalmış olduğu  hatalı düdüklerle oyunun seyrini değiştirmesi 25-30 sayı farkıyla kazanılacak maçı  biran zora soktu ve rakibin farkı 12 sayıya kadar düşürmesine neden oldu. Buna rağmen  rakibin gücü Belediyespor’umuzu yenmeye yetmedi   Nejat hoca’nın yerinde müdahaleleri ve oyuncuların tecrübesi ile maçı forse eden Belediyespor salondan  79-67 Galip ayrıldı.
Salonun dolması beklenirken, Maçı az sayıda seyircinin izlemesi dikkat çekiciydi. Kırklareli’ni başarıyla temsil eden bu takımın  seyirci desteğinden yoksun  bırakılması anlaşılır gibi değil.  Bu takım bunu hak etmiyor…
Sevgili Kırklareli’li hemşehrilerim. Lütfen  eşinizi çocuklarınızı alıp salona gelin, tribünleri doldurarak bu güzide takımımızı destekleyin. Başarılarıyla gurur duyun. Belediyespor buna layık bir takım.
Başta Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı, Belediyespor Kulüp yönetimini, Nejat Deyrin hocayı ve salonda aslanlar gibi mücadele eden sporcu kardeşlerimi candan, yürekten kutlar, başarılarının daim olmasını dilerim.



3 yorum:

Adsız dedi ki...

nejat hocayada sanada teşekkürler. faruk abi futbol yorumların on numara ama baskettede bu kadar iyi yorun yaptığını bilmiyordum. tekrar teşekkür.
faruk bağcı

Adsız dedi ki...

belediye başkanıma, nejat hocaya ve size çok teşekkür ederim. internet gazeteniz çok güzel. hayırlı uğurlu olsun

cemil kosovalı

Adsız dedi ki...

teşekkürler nejat hocam. gururumuzsun. faruk bey sizin yorumunuzda harika sağolun. gazeteniz de hayırlı olsun.

caner türk