12 Aralık 2010 Pazar

havalar soğudu. bayanlar soluğu yüncülerde aldı.

Havaların ani soğumasıyla bayanlar yüncülerin yolunu tuttu. Hazır giyimde şal, şapka, kazak  ve hırka fiyatlarının çok yüksek olması bayanların yüncüleri tercih etmesine sebep oluyor.
Kendileriyle görüştüğümüz Kırklareli'li bazı bayanlar; Kazak fiyatlarının hazır giyim satan iş yerlerinde 150-200 TL  civarında olduğunu, yüncülerden 10-20 TL'ye aldıkları yünlerle kendileri örerek kışlık giyimlerini hazır giyimin onda birinden daha ucuza mal ettiklerini ve örerkende güzel vakit geçirdiklerini  söylediler.
Yüncülerde havaların soğumasından memnun olduklarını ifade ederek, " Bu yıl  kış geç geldi. Havalar sıcak olunca bizimde işlerimiz çok iyi olmuyor. Havaların soğumasıyla bayanların yün talebi de artıyor." dediler.
Konu hakkında kendisiyle görüştüğümüz Hilal Yünevleri sahibi Asuman Ceylan Biri Yenigürpınar çarşısında  diğeri Hasanpaşa Caddesinde olmak üzere iki yüncü dükkanı olduğunu, havaların soğumasıyla işlerinin arttığını belirterek:
 " İki  işyerimde de yün alan bayan müşterilerimize günün moda örneklerini  ücretsiz öğretiyoruz. Örnek seçiminde  Yurt çapında moda evlerinin katolog  ve dergileriyle, uzun yıllar İstanbul'un ünlü moda evlerinde tasarımcı olarak çalışmış Remziye Hızalan hanımefendi'nin tecrübelerinden faydalanıyoruz. Remziye  hanım haftanın belirli günlerinde giyim piasasında hiç bulunmayan ilginç ve şık örnekleri müşterilerimize sunmak üzere çalışmalar yapıyor. Bizde yapmış olduğu çalışmalar sonucu meydana gelen tasarımları müşterilerimize sunuyor ve öğrenmeleri için kurs veriyoruz." dedi.

Hiç yorum yok: