23 Aralık 2010 Perşembe

VALİ MUŞMAL İÇİN İÇİŞLERİ BAKANI ATALAY'A SORU ÖNERGESİ


Milletvekili Barış, Vali Muşmal'ın merkeze alınma gerekçesini sordu
 Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ın, merkeze alınma gerekçesini sordu. Soru önergesinde Türkiye'de bu kadar kısa sürede görevinden alınan başka bir vali olup olmadığı da soruldu.
Sürpriz bir kararname ile yaklaşık 3 aydır görev yaptığı Kırklareli Valiliği'nden merkeze alınan Muammer Muşmal, Meclis gündemine taşındı. Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Vali Muammer Muşmal'ın, merkeze alınma gerekçesini sordu. 
Barış, soru önergesinde, "Elazığ Valisi iken merkeze alınıp yargı kararı ile iki kez görevine geri dönen Sayın Muammer Muşmal, Elazığ'a son dönüşünde 17 gün görev yaptıktan sonra normal kararname ile Kırklareli'ne Vali olarak atanarak 20 Eylül 2010 da göreve başlamışlardır. Kırklareli Halkı ile kaynaşıp görevini başarı ile sürdüren valimiz,  87 gün sonra görevden el çektirilerek merkeze alınmıştır. Çok kısa bir süre içerisinde halkımızın takdir ve sevgisini kazanan Kırklareli Valisi Sayın Muammer Muşmal'ın;
1) Üç ayı dahi doldurmadan görevden alınarak merkeze çekilmesinin gerekçesi nedir? Sayın Muammer Muşmal'ın bir suçu mu vardır? Yoksa uzun yıllar kamu görevlisi ve valilik görevlerinde bulunan Sayın Muşmal Valilik Görevini yerine getirmekte yetersiz mi kalıyordu? Bu kadar kısa sürede görevden alınan başka bir vali var mıdır?
2) Sayın Muammer Muşmal'ın 87 gün gibi çok kısa bir süre görev yaptığı Kırklareli Valiliği görevinden Merkez Valiliği'ne alınırken, Onun da bir ailesi ve okuyan çocuklarının da olduğunu düşündünüz mü? Sayın Valiye ceza verelim derken aslında ailesi ve çocukları cezalandırılmış olmuyor mu?" ifadelerine yer verdi.
kaynak: gazete trakya

Hiç yorum yok: