21 Aralık 2010 Salı

Belediye Başkanı Çağlayan: "Ata'nın talimatı üzerine çalışıyoruz"



Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Atatürk'ün ilimize gelişinin 80. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Ulu Önder'in Kırklareli'de 'hardaliye' üzerine verdiği talimat doğrultusunda bizler de Kırklareli Belediyesi olarak aralıksız çalışıyoruz" dedi. "İlimizde yaptığı konuşmaların hepsi yüksek nitelikte başucu konuşmaları olan Büyük Liderimizin giderken Kırklareli'mize bıraktığı, yüksek ahlak, Cumhuriyet ruhu ve laik alayışı yaşam boyu sürdüreceğimiz net bir gerçektir" diye konuşan Çağlayan mesajında şu ifadeleri kullandı: "Bundan tam 80.yıl önce, 20 Aralık günü Ulu Önder Atatürk; trenle yaptığı yolculuğunun son durağı olan Kırklareli'mize vardığında çok büyük bir kalabalık O'nu sevgi seli ile karşılamıştır. 
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimizde birkaç anısı olduğu da tarih sayfalarından okuduğumuz ve gözlerimizi dolduran değerli notlarımız arasındadır. Dönemin Hardaliye üretimi ile uğraşan bir vatandaşımız kendisine Hardaliye ikram etmiş, Atamız bunu içtikten sonra; 'Bunu nerede, nasıl yaptınız?' diye sormuş, Hardaliyeyi ikram eden kişi de kendi evlerinde yaptıklarını söylemiştir. 
Atatürk bunun üzerine; 'Hardaliye üretimi fabrikalaştırılmalı ve daha geniş bir şekilde üretilmeli, Milli içeceğimiz olması konusunda çalışmalara derhal başlanmalı' demiştir. 
Aradan geçen yılların ardından bu konu ile ilgili Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak araştırmalarımız ve Milli içeceğimiz Hardaliyeyi tüm Dünya Ülkelerine duyurmak yönündeki çalışmalarımız hız kazanmaya başlamıştır. 
İlimizde yaptığı konuşmaların hepsi yüksek nitelikte başucu konuşmaları olan Büyük Liderimizin giderken Kırklareli'mize bıraktığı, yüksek ahlak, Cumhuriyet Ruhu ve Laik anlayışı yaşam boyu sürdüreceğimiz net bir gerçektir. 
Atatürk'ün Kırklareli'ne Gelişinin 80.yılını büyük bir coşku ile kutluyoruz. Ata'nın bu yıl ki gelişi anısına Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak bir dizi etkinlik hazırladık.
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından, Basın Kuruluşlarımıza bildirilen etkinliklerimize tüm halkımızın katılımı bizleri mutlu edecektir"

Hiç yorum yok: