26 Aralık 2010 Pazar

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Dr.Şennur Şenel, 'Maalesef Türkiye Açılım Politikalarıyla Başlayan Sürecin Son Halkasında İki Dili Tartışıyor

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, 'Maalesef Türkiye açılım politikalarıyla başlayan sürecin son halkasında iki dili tartışıyor. İki dilin devleti bölmek, milleti parçalamak olduğunu ısrarla vurguluyoruz' dedi.

Şenel, Mhp Kadın kıllarının Paşa Kafe'de düzenlediği  yemekte   iki dilin devleti bölmek, milleti parçalamak olduğunu ısrarla vurguladıklarını, Türk milli ve üniter devlet yapısını bozmaya dönük emellerinin olduğunun açıkça gözüktüğünü söyledi.

'Millet olmanın en temel unsurlarından biri olan dili ikiye çıkarttığınızda bir süre sonra insanlar, aynı milletin mensubu olan vatandaşlar birbirini anlayamaz hale geleceklerdir' diyen Şenel, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

'Ortak dil kalktığında, ortak anlayış kalkacak ve bir birine yabancılaşan insanlar olarak gruplaşılacak. Biz bunu çok tehlikeli olarak görüyor ve şiddetle karşı çıkıyoruz. Devletin ve milletin başarılı bir şekilde devamı için tek millet, tek devlet ilkesiyle yola devam ediyoruz. Maalesef Türkiye açılım politikalarıyla başlayan sürecin son halkasında iki dili tartışıyor. İki dilin devleti bölmek, milleti parçalamak olduğunu ısrarla vurguluyoruz. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin ölçülebilir boyuttan çıktığı kamuoyunun gündeminde. Kadın cinayetleri artmış durumda. Kadınlarımız tacize, tecavüze uğrayıp emekleri gasp ediliyor. Yakın bir zamanda Ankara'da kadına yönelik şiddet semineri vereceğiz. Adalet Bakanlığının verilerine göre son yıllarda kadınlarımızın uğradığı şiddet oranları 14 kat artmış durumda. Bu rakam Türkiye'de 14 kat artmış iken diğer ülkelerde hiç bir zaman 14 kat olmamıştır. Türkiye'de kadının hiç şiddet görmemesi gereken ülkelerden olması gerekirken son yıllarda artması bizi çok üzüyor.'

 'ÇOK EŞLİLİK, TÜRK KÜLTÜRÜNDE YOK'

Bazı milletvekillerinin çok eşli olduğunu iddia eden Şenel, çok eşliliğin Türk kültüründe olmadığını vurguladı.

Çok eşliliğin kabul edilebilecek bir tarafı olmadığını bildiren Şenel, 'Çok eşlilik, Türk kültüründe yok ama son yıllarda biz hiç bir kadınımıza yakışmayacak şekilde ikinci, üçüncü eş olmayı kabul ettiklerini kendilerine, özel siteler kurulduğunu görüyoruz. Bunu da bir bayan olarak kınıyorum. İkinci, üçüncü eş olmayı kabul eden kadınlara bu acizliği yakıştıramıyorum' dedi.

Hiç yorum yok: