30 Aralık 2010 Perşembe

Kırklareli Valiliğine Atanan Isparta Valisi Ali Haydar Öner, 'Kırklareli Valisi Muammer Muşmal Hukuk Yollarına Başvurmazsa Bende Başvuruda Bulunmayacağım' Dedi.

Kırklareli Valiliğine atanan Isparta Valisi Ali Haydar  Öner, 'Kırklareli  Valisi Muammer Muşmal'ın  hukuk yollarına başvurmazsa bende başvuruda bulunmayacağım' dedi.
Önümüzdeki süreçte Vali Muşmal'ın ne gibi değerlendirme yapacağının önemli olduğunu belirten Vali Öner, 'Benim değerlendirmem Vali Muşmal'ın değerlendirmesinin niteliğine göre belirlenecek' diye konuştu.
Vali Muşmal'ın daha önceden Elazığ Valiliğindeyken Merkeze alınmasından sonra yargı kararıyla geriye döndüğünü hatırlatan Vali Öner, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
'Basından duyduğum kadarıyla Vali Muşmal, hukuki süreci işleteceği açıklamalarında bulunmuş. Muşmal yargıya başvurursa bende başvurmak zorunda kalacağım. Muşmal yargı kararlarının işlemsiz kılındığı düşüncesiyle yargıya başvurursa ihtimaller arasında olan yeniden göreve dönmesi söz konusu. Muşmal'ın görevine geri dönmesi kararı verilirse benimle ilgili olan husus askıda kalıyor. O durumda benim için 'meşru müdafaa hakkı doğuyor' diye değerlendiriyorum. Kırklareli Valisi Muammer Muşmal  hukuk yollarına başvurmazsa bende başvuruda bulunmayacağım.'

Vali Öner, kamu görevlisinin görev yaptığı bir yerde tatlı anıları paylaştığı, yaşamının önemli bir bölümünü geçirdiği yerden ayrılmasının burukluğa neden olabildiğini anımsatarak, 'Bir valinin, bir yerde görev yapma süresinin verimliliği daha çok 2 yıldan sonra başlar ama biz göreve başladığımız süreden itibaren elimizden gelenleri yapmaya gayret ettik' diyerek sözlerini sonlandırdı
kaynak:gazete trakya

Hiç yorum yok: