25 Aralık 2010 Cumartesi

tribün
HAKEMLER ÇILDIRTTI..!
KÖTÜ YÖNETİM FARKA GÖTÜRDÜ…
Faruk ceylan
Erkekler Basketbol ligindeki başarılı temsilcimiz Belediyespor ard arda aldığı başarılı sonuçlarla rakiplerini yenerek gözünü süper lige dikti.  Belediyespor Cumartesi günü grubun namağlup lideri Balıkesir’le karşı karşıya geldi. Önceki maçlara göre tribünler az daha doluydu. Belediye’de hedef  lideri devirip namağlupluk ünvanına son vermekti. Ama sakatlıkları sebebiyle takımın yarısı ilaçla ve iğne ile oyuna başladı. Mola’da Ömer, Nejat hocaya  “ Hocam iki ağrı kesici içtim. Bir tane daha içebilirmiyim.” derken çektiği acı yüzünden okunuyordu.
 Maç başladığında Kırklareli Belediyesi oyunun  hakimiydi. Lidere top göstermeden mücadele ediyor, bulduğu basketlerle seyredenlere  güven veriyordu. Bir ara rakibinin 12 sayı kadar önüne geçen Belediye’li basketbolcular,  çemberden dönüp bir türlü girmeyen şutlardan sonra yedikleri basketlerle rakibin farkı kapatmasına fırsat verdi ve ilk periyot 24-21 Kırklareli Belediye’sinin üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci periyotta da hırslı bir oyun ortaya koyan  Belediyespor  hakemin sürekli Belediye’li oyunculara çaldığı yanlış düdükler ve kötü yönetimi Lider Balıkesir’in işine yaradı ve farkı kapatan konuk ekip beş sayıda öne geçerek, ikinci periyodu 36-41  üstün kapadı.
Üçüncü periyotta hakemlerin kötü yönetimi rezalete dönüştü. Tribünlerde, Nejat hocada adeta çıldırdı. Tribünlerin hakeme tepkisini emniyet kuvvetleri güçlükle önledi. Belediyespor aleyhindeki yanlış kararlar rakibin işine yaradı. Belediye’li oyuncular demorolize olurken, konuk ekip oyuncuları moral buldu. Balıkesir’in her attığı şut basket olurken, Moral bozukluğu içindeki Belediyespor’un pozisyonları çemberi yalayıp dışarı çıktı. Hakem rezaletine, Belediye’nin şanssızlığı da eklendi ve üçüncü periyodu konuk ekip 17 sayı önde bitirdi. 68-51.
Son periyotta Kırklareli Belediyespor’a rakipte, hakemlerde oyun oynama fırsatı vermedi. Tekmelerin, tokatların, hatalı yürümelerin havada uçuştuğu  bu  periyotta Lider o kadar rahat oynadı ki. Ne kural, ne karar…
Birde işin garip tarafı rakibin yaptığı bir çok faul’de Kırklareli Belediye’li oyuncular yapmışçasına değerlendirildi. Bir çok izleyici bu kararlar karşısında çılgına döndü. Salona girmeye teşebbüs edenler oldu. Neyse ki Emniyet kuvvetleri buna izin vermedi. Aksi halde  salonda olayların çıkması içten bile değildi…
Maçın bitimine 2.5 dakika kaldığında o hakemler gitmiş, sanki başka hakemler gelmişti. Dengeyi kurmak adına mı ?  yoksa olay çıkacağını anladıklarından mı ? bilmiyorum. hakemler adil bir yönetim şekline geçtiler. Tabii atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmişti. Lider istediğini değil, istediğinden fazlasını almıştı…
Bu ahvalde son periyot adeta hezimet oldu. Ve maç 63-92 Balıkesir’in galibiyetiyle sonuçlandı.
Maçtan sonra kendisiyle görüştüğüm Antrenör Nejat Deyrin ayak üstü şunları söyledi: 
“ Hakemlerin rezaletini gördünüz. Bu kadar çok yanlış kararın verildiği bir maçı daha hatırlamıyorum. Hakemler adil maç yönetseydi yenermiydiniz diyebilirsiniz. Rakibimiz kulüp olarak çok büyük yatırım yapmış, çok iyi oyunculardan kurulu. Bunu kabul ediyorum ama bizde kötü takım değiliz. En azından başa baş bir maç olur ve son dakikaya kadar oyun kopmazdı. Yenilsek bile böyle bir fark olmazdı. Bizim için bir başka handikapta oyuncularımızın yarısının sakat olarak salona çıktığı gerçeğidir. Çoğu ilaç yada iğne ile acı içinde oynadı. Bu da oyunumuzu bir ölçüde etkiledi ama farklı yenilgimizde fatura tamamen hakemlerindir.” Dedi.
Bu hafta böyle geçti. Dilerim Belediyespor bundan sonraki maçlarda kazanır. Aslında bu maç yolun sonu da değil. Süper lig şansı hala devam ediyor. Ancak tüm Kırklareli’nin bu takıma sahip çıkması şart. Önce tribünleri doldurup, sonrada destekleriyle o salonu rakip için cehennem haline getirmek gerekli. Cehennem diyorum,  sakın yanlış anlaşılmasın, yapılacak tezahüratlarla takımı motive etmeyi kastediyorum…   Böyle olursa hakemlerde bu kadar sorumsuz maç yönetemez diye düşünüyorum. Hoşçakalın  Kırklareli Haberci’nin tiryakileri, değerli okurlarım.
Dilek ve önerileriniz için adresim: farukceylan39@gmail.com  
Bu arada tüm gelen mail’lleri okuyor ve değerlendiriyorum. Zaman zaman köşemden sizlerle de paylaşıyorum. Bilginize.

Hiç yorum yok: