1 Aralık 2010 Çarşamba

KIRKLARELİSPOR DÖKÜLDÜ, SEYREDENLER YIKILDI

Faruk Ceylan
Kırklareli spor lider olma şansını yakalama ihtimali olan lig mücadelesinde Oyak Reno ile karşı karşıya geldi. Mesai günü olmasına rağmen tribünler doluydu. Çantasını kapıp okuldan kaçan öğrenciler, mesaisini kırıp gelen memurlar, dükkanını bırakan esnaf  Kırklarelispor’a destek olmak için stadı doldurmuştu. Hava futbol oynamaya çok müsait, adeta yazdan kalmaydı.
Geçiğimiz hafta Gümüşhane karşısında harikalar yaratan yeşil beyazlı’ların, Oyak karşısında farklı bir gailbiyet kazanacağını umuyordu herkes. Ancak beklenenin tersine 3. Dakikada Kırklarelispor, defansın büyük hatasından  ve kalecinin zamanında çıkmamasının da etken olduğu pozisyonda Oyak Reno’nun golüne mani olamadı ve 1-0 yenik duruma düştü. Bu gol doğrusu seyirciyi pek fazla etkilemedi. Daha çok erkendi, nasıl olsa Kırklarelispor güzel oyununu ortaya koyar ve maçı çevirirdi. Ama beklenen olmadı, Kırklarelispor bu güne kadar izlediğim en kötü Kırklarelispor’du .  Tüm futbolcular sahada tel tel dökülüyordu. Kazanma arzusu diye bir şey yoktu. Bilgin hocanın o ayağa kafa sokan, hırslı futbolcularından da eser yoktu. Bir takım antreman maçında bile bu kadar isteksiz olamaz diye düşünüyorum. Tabiri caiz ise futbolcular sarhoş gibi bir görüntü çizdi sahada. Bir takım nasıl bu kadar tanınmaz hale gelebilirdi ki Pazar gününden bu yana…
Maçı tribünde seyirciyle izlediğim için tepkileri birebir aldım. Her kes takıma da Bilgin hoca’ya da çok tepkiliydi. Gerçi böyle kazalar büyük takımlarında başına geliyor, biraz anlayışlı olunmasından da yanayım ama takımın acil orta sahaya ve forvete takviye yapılmasının gerekliliğine de inanıyorum.  Bunu birkaç yazımda yazdım. Özellikle forvetin zayıf olduğunu yazdığımda bazı tepkilerde aldım. Yirmi tane pozisyona giriyorsun, attığın gol bir, ya da iki. Bu konuda da yapıcı eleştiri noktasında doğru düşündüğümü umuyorum. Zaten doğru düşündüğümde ortaya çıkıyor. Keşke doğru düşünmesem. Yanılsam diyorum.
Maçın İkinci yarısı başladığı gibi Kırklarelispor eşitlik sayısını bulmak için bir çaba içindeydi. 55. Dakikada Sağdan gelen ortaya  arka direkte bekleyen Kral miçi güzel bir kafa vurdu ve  tribünleri ayağa kaldırdı. 1-1  Kırklarelispor eşitlik sayısından sonra galibiyet için çabaladı ama çabaları golü bulacak cinsten değildi. Sahada sanki kimse ne yaptığını bilmez durumda, şuursuz bir koşturmaca içindeydi.  Haftalardır seyircinin sevgilisi olan kaptan bile boşa çıkışları ve   kötü oyunuyla seyredenleri şaşırttı.
Bu arada Oyak Reno Oyunun kontrolünü eline aldı.   Çokta istekli olmayan Kırklarelispor’a pozisyon vermiyor, kontra çıkışlarla ikinci golü arıyordu. Görünen köy kılavuz istemez ya gerçekten öyle oldu ve  71. Dakikada defansın boşa çıkmasında topu kapan rakip takım, üçe bir pozisyonda geldi. Kaleci pozisyonu engellemek için kalesini terk etti. Ancak çabası gol olmasını engelemedi ve Oyak ikinci defa öne geçti.  Seyirci yeniden yıkıldı. Ama maçın başından sonuna kadar  desteğini çekmedi ve stadı Kırklar sesleriyle inletti. 39 gençlik grubunu da iyi günde, kötü günde takımın yanın da olmalarından dolayı kutluyorum. Perşembe günü  39 Gençliğin hırsı ve isteğinin  yarısı  takımda olsaydı beklide bu maçı kazanabilirlerdi.
Kırklarelispor ikinci golü yedikten sonra, hiç olmasa bir puan dedi ve 90. Dakikaya kadar ikinci golü bulmak için çabaladı. Bu arada golü ararken  de kalesinde yüzde yüzlük birkaç gol tehlikesi yaşadı. Uzatma dakikalarının sonunda Oyak Reno ceza sahası içerisinde gelişen karambolde, top kafalardan, sekti, vurulan şutlar  oyaklı defans oyuncularına çarptı. Bu kargaşada Kral miçi ikinci defa sahneye çıktı ve zor pozisyonda topa dokunarak Kırklarelispor’u mağlubiyetten kurtaran golü kaydeti.
Alınan sonuç iyi bir sonuçmuydu. Tabiki sahanda yenip büyük avantaj elde etmek varken iyi değildi. Ama çok kötü bir oyundan sonra yenilmemek, bir puanda olsa kazanmak aslında böyle bir gün için kazançtı.
Kırklarelispor’umuza bu kazada çok yara almadan kurtulduğu için geçmiş olsun diyor, gelecek hafta için başarılar diliyorum.
Umuyorum  Kırklarelispor’umuz  haftaya deplasmandan üç puanla dönerek taraftarını yeniden sevindirecektir.


Hiç yorum yok: