26 Aralık 2010 Pazar

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, 'Yurdun Her Köşesini Karış Karış Gezerek Engelli İnsanlarımızı Topluma Kazandırmak ve Anayasal Haklarını Alabilmeleri Konusunda Mücadelemiz Devam Ediyor'



Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, 'Yurdun her köşesini karış karış gezerek engelli insanlarımızı topluma kazandırmak ve Anayasal haklarını alabilmeleri konusunda mücadelemiz devam ediyor' dedi.
Boyraz, Türkiye Sakatlar Derneği Kırklareli Şubesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'de sayılı derneklerinden olan  Kırklareli Şubesinin hak ekseninde mücadele eden bir dernek olması nedeniyle genel merkezce desteklendiğini söyledi.
Engellilerin sorunlarını ortadan kaldırmak için bazı yasaların çıktığını, daha sonra çıkan bir başka yasa ile tekrardan engellilerin haklarının elinden alındığını iddia eden Boyraz, şöyle devam etti:

'Bu bağlamda insanlar haklarını ne kadar bilebiliyor, engellilerimiz Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet olma ilkelerinden ne kadar faydalanıyor, bu esnada ne gibi zorluklarla karşılaşıyorlar, bunları anlamak ve anlatmak için çalışıyoruz. Seminerler, paneller ve konferanslarla geniş kitlelere ulaşmanın gayreti içindeyiz. Yurdun her köşesini karış karış gezerek engelli insanlarımızı topluma kazandırmak ve Anayasal haklarını alabilmeleri konusunda mücadelemiz devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti sosyal hukuk devletidir. Sosyal devlet olmak kendi vatandaşını hiç kimseye muhtaç etmeden, eğitimde, istihdamda, sosyal yaşamda en üst seviyede o vatandaşının haklarını savunmaktır. O hakları vermektir, muhtaç etmemektir.' dedi

Hiç yorum yok: