6 Haziran 2016 Pazartesi

Kişilerin Gidici Olduğunu Unutmayın!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

 CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı tarafından  asılan “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak” ve Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk devletidir” yazılı pankartlara kesilen cezaların, AK Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç tarafından verilen şikayet  dilekçesi  ile kesildiği ortaya çıktı.
 CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, “Siyasetçiler hata yaparsa hatasının bedelini siyaseten öder ve AKP Lüleburgaz İlçe Başkanına düşen görev  istifa etmektir.” dedi.
Özgür Kaya, şikayetçinin aldıkları cezaya itiraz ettikleri sırada ortaya çıktığını belirterek; “11 Mayıs 2016 günü Lüleburgaz’da astığımız “Türkiye Laiktir, Laik Kalacak!” ve  “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” yazdığımız pankartlara kesilen ceza ile ilgili Lüleburgaz Sulh Ceza Hâkimliğine itiraz etmiş ve evrakları talep etmiştik. Gelen evraklarda şikâyetçinin AKP Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç olduğunu ve partinin mührünün imzası ile dilekçenin verildiğini üzüntü ile öğrenmiş  olduk.” dedi.
Özgür Kaya Milletvekili Türabi Kayan’ın AK Partili Bakan Fikri Işık’a  sorduğu soruyu hatırlatarak, “Cezanın kesildiği 11 Mayıs günü CHP Milletvekili Türabi Kayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kesilen cezayı AKP’li bakana sordu ve Bakan: “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devletidir” bu da hiçbir şekilde tartışmaya açık bir konu değildir. AK Parti'nin ve hükümetimizin  temel görüşüdür, anayasanın vazgeçilmez ilkesidir, bu noktada hiçbir tartışmaya  taraf değiliz"  açıklaması yapmıştı.
Ak Parti Hükümeti Bakanı Fikri  Işık,   Cumhuriyetin  Demokratik ve Laik bir Hukuk Devleti olduğunu, bu görüşün hem Ak Partinin, hem de Hükümetin temel görüşü olduğunu ifade ederken,  Lüleburgaz Ak Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç, CHP’nin aldığı cezanın muhatabının Lüleburgaz Belediyesi olduğunu söylemişti.  

CHP Lüleburgaz  İlçe  Başkanı Özgür Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Tanzer Koç’un, partilerini ve Laikliği şikayet ettiği halde muhatabı Lüleburgaz Belediyesi olarak gösterdiğini, kamuoyuna bu yönde  açıklamalarda bulunarak  yalan söylediğini iddia  etti.
  Özgür Kaya Kendi Hükümetinin ve Bakanının tasvibine rağmen Tanzer Koç’un, hem şikayet edip, hemde yalan söyleyerek hangi ruh hali ile bu kadar aciz duruma düştüğünü sordu ve; “Tanzer Koç’un  yalanları Lüleburgaz ikinci Sulh ve Ceza hâkimliliğinin soruşturma evrakları ile ispatlanmıştır. AKP İlçe Başkanı Koç bu skandal karşısında derhal  istifa etmelidir" dedi.
Acaba Tanzer Koç,  “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk devletidir .” ifadesinden neden   rahatsız oldu? Bu ifadeyi pankart olarak asan CHP’yi neden dava etti? Daha da önemlisi, Özgür Kaya’nın ifadesine göre, şikayet ettiği halde neden bu şikayeti Lüleburgaz Belediyesinin üzerine atma yalanını söyleme ihtiyacı hissetti?  Gerçekten anlaşılabilir gibi değil.
Oysa Ak Parti kurulduğu günden beri “Türkiye Cumhuriyeti Demokratik, Laik, Sosyal bir Hukuk devletidir .” diyenlerin oyları ile Kırklareli’den meclise Ak Partili milletvekili göndermektedir. Tanzer Koç bu eylemi ile siyasi bir skandala sebep olmuş ve arı kovanına çomak sokarak Kırklareli’de kendi partisini riske etmiştir.

Tanzer bey yaptığı siyasi hatalardan vaz geçmez ise sanırım akibeti önceki İlçe Başkanından farklı olmaz.  Kişilerin gidici, Kurumların kalıcı olduğu unutulmamalıdır…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu Tanzer Koç'u seçende getirende belli işte bu yüzden bir cacık olmaz. Zira daha öncesinde Hüsmen Terkin diye seçtikleri bir il Başkanı vardı Peygamberimiz için kimlik kartı düzenlemişti şimdide bu çıktı. Hadsiz çapsız biri. Martılarla onunla bununla uğraşıp duruyor siyasi kimlik sıfır