6 Haziran 2016 Pazartesi

Nisan&Yağız Türkiye’nin en iyileri

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Tribün

Nisan ve Yağız Kırklareli'nin Gururu

Tenis sporu kısa sürede başarıya ulaşmanın çok zor olduğu spor dallarının başında gelmektedir. Başarı için zaman,  iyi hocalar, iyi tesis, iyi malzeme, yüksek sayıda sporcu  gereklidir.
 Kırklareli’de Tenis sporunun ateşini yakan Selim Vatansever hoca, sınırlı imkan ve  sınırlı sayıda sporcu ile bu yola çıkmış,  yetiştirdiği sporcuları ile durmadan dinlenmeden  çalışarak katıldığı her turnuvada başarılar elde etmiş ve  Kırklareli adını tüm yurda duyurmayı başarmıştır.
Son katıldığı Turnuvadan da başarı ile dönen minik  tenisçilerimiz bir kez daha  Kırklareli’nin gururu olmayı başarmışlardır.
Başarılı sonuçlarına alıştığımız Nisan Özay ve Yağız Ensar Aydın, katıldıkları son turnuvadan dan  da şampiyonlukla dönerek, 18 Haziran’da Hırvatistan’da yapılacak olan dünyanın en prestijli turnuvasına katılma hakkını elde ettiler. Bu turnuvaya  her ülkeden  2006 doğumlu olan ve o ülkenin en iyi 2 sporcusu  katılabiliyor.
Turnuvaya Türkiye’nin en iyi 2 sporcusu olarak   Nisan Özay ve Yağız Ensar Aydın katılıyor. Üstelik  Türkiye’nin en iyi iki sporcusu; İstanbul, İzmir, Ankara gibi sınırsız maddi imkanlara, en iyi hocalara ve binlerce sporcuya sahip olan bu İllerden değil;  ikisi de  nüfus olarak da, imkan olarak da bu illerin çok gerisinde ki Kırklareli’den. Bence bu gurur bile Kırklareli’ne yeter…

Mina İpek Gönül ve Nehir Saylan’da  son turnuvada aldıkları başarılı sonuçlarla Nisan ve Yağız’ın başarılarının takipçisi olarak gelecek için büyük umut vaad ediyorlar.  Elde edilen başarılarda büyük pay sahibi olan Selim vatansever hoca ile birlikte çalışmak üzere  Kırklareli’ye atanan  tenis antrenörü Gülhan Akkaya’nın da bu başarılara büyük katkı sağlayacağı, yeni  şampiyonların yetişmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Nisan, Yağız ve  Selim hocayı kutluyor, katılacakları uluslar arası turnuvada Kırklareli’ni  ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmelerini diliyorum.






Hiç yorum yok: