18 Haziran 2016 Cumartesi

DEVLET BAHÇELİ ADAY OLMAYACAK!


Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmaqil.com
Kırklareli Günlüğü
MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, Ulusal Basında yaptığı açıklama ile Devlet Bahçeli'nin genel başkanlığa aday olmayacağını öne sürdü.

MHP'de genel başkanlığa  aday olan isimlerden Prof. Ümit Özdağ yaptığı açıklamada, "Sayın Bahçeli, Pazar günü
 Ankara'da toplanacak üst kurul delege sayısını gördükten sonra genel başkanlığa  aday olmayacaktır." dedi. Bence de  aday olup da rezil olmaktansa, olmamak en doğru karar olur.

Prof. Özdağ, 7 Haziran seçimlerini işaret ederek, "Eğer o tarihten 1 Kasım'a giden süreçte MHP ‘Hayırcı' bir yaklaşım sergilemeseydi, belki de çok farklı bir ortamda, çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık" ifadelerini kullandı.

KURULTAY BİLMECESİ  NASIL ÇÖZÜLECEK?

Tüzük kurultayı 19 Haziran'da mı (yarın)?  Yoksa Devlet Bahçeli’nin iddia ettiği gibi 10 Temmuz’'da mı yapılacak? MHP'nin tüzük kurultayı 19 Haziran'da (yarın) mahkemenin verdiği karar uyarınca gerçekleşecek. Sonra 10 Temmuz'da genel merkez tüzük değişikliği yapılıp üzerinden 15 günden fazla gün geçtiği için herhangi bir sıkıntı olmadan 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kurultay yapılabilecek.

Devlet Bahçeli, “10 Temmuz'da
 sabah  tüzük değişikliğini öğleden sonra genel başkan seçimini yaparız. "  açıklamaları yapıyor. Yapamaz. Çünkü kurultayla yapılacak tüzük değişikliğinin yürürlüğe girmesi için Yargıtay Başsavcılığına bu değişikliğin verilmesi gerekiyor. Tüzük değişikliğinden sonra üst kurul delegeleri listesinin 15 gün de askıda kalma süresi var. Devlet Bahçeli’nin " Yargı kararına saygılıyız ama 19 Haziran'ı tanımıyoruz" ifadelerinin Hukuki bir dayanağı yok.  Yargı kararına saygıyla da hiç alakası yok. 
Yargı kararına göre Çağrı Heyeti  19 Haziran'da tüzük kurultayını  yapma kararı aldı. Buna göre  tüzük kurultayı yarın yapılacak ve MHP’de bir dönem sona ererken, yeni bir dönem başlayacak. Buda Türkiye’nin bir Hukuk Devleti olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koyacaktır.
Kurultaydan sonra MHP’de ve ülkede  toplum lehine önemli değişiklikler olacağı toplumun her kesiminin beklentisi haline  geldi. Dolayısı ile MHP Kurultay’ı sadece MHP'liler değil, MHP'li olmayanlar tarafından da çok önemseniyor.

Kurultayın toplum aleyhine bir kaos yaşanmadan yapılmasını;  vatana, millete hayırlı olmasını diliyorum.

Hiç yorum yok: