29 Haziran 2016 Çarşamba

Başkan Kesimoğlu, Kırk Kilise’den birini buldu!


Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, geçmişte Kırklareli’de bulunan Kırk Kiliseden birinin yerini tespit ederek, kilisenin aslına uygun inşa edileceğini Kırklareli Haberci'ye  açıkladı. Açıklama üzerine görüştüğümüz  vatandaşlar projeyi heyecan verici bulduklarını söyledi.

Faruk Ceylan  
Özel Haber
Kamu çalışanlarına verdiği iftar yemeğinden  sonra  Kırklareli Haberci'ye  özel bir açıklamada bulunan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, geçmişte Kırklareli ve çevresinde bulunan  kırk kilise sebebiyle, Kırklareli adının tarihte  “Kırk kilise “ olarak anıldığını hatırlatarak;  yaptığı araştırma da kırk kiliseden  sekizinin yerini bulduklarını, biri hariç diğerlerinin üzerine bina inşa edildiğini  tespit ettiklerini söyledi.
Başkan Kesimoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti; “Yanık Kışla lojmanlarının tam karşısında bu kiliselerden birinin  varlığını öğrendik.  kiliseden arda fazla bir şey kalmasa da  orijinal haliyle  restore edilme  çalışmalarına başlama kararı aldık. Çalışmalara en kısa zamanda başlayıp, en kısa zamanda bitirmek istiyoruz.  Bunun bölgemiz için önemli bir Turizm  yatırımı olacağına inanıyoruz.
 Kilisenin yeniden inşa edilmesi için Bulgaristan’ın Edirne Baş Konsolosu Müzeyyen Uzunova’dan söz aldık. Kilisenin yapım giderlerinin tamamı, Baş Konsolos Uzunova sayesinde Bulgar Hükümeti tarafından karşılanacak
Umut ediyoruz ki kilise projesini  hayata geçirdiğimizde Kırklareli öğrenci ve turist akınına uğrayacak. Gerçekleştireceğimiz  bu projenin  Turizm açısından Kırklareli’ne büyük katkı sağlayacağını, bölgemizin tanıtımı için de önemli bir unsur olacağını  düşünüyorum.” dedi.

Belediye Başkanı  Kesimoğlu’nun açıklamalarından sonra görüştüğümüz vatandaşlar; “Kırklareli adının geçmişte “Kırk kilise” olduğunu tarihi kaynaklardan bildiklerini, ancak  kimsenin  bu güne kadar bu kiliselerden bir tanesine daha rastlamadıklarını belirterek, “Kiliselerin hepsi yok edilmiş. Başkan Kesimoğlu’nun bu kiliselerden birini tespit etmesi ve inşa ederek Tarih Turizmine kazandırma projesini  heyecan verici bulduk.” dediler. 

Hiç yorum yok: