19 Haziran 2016 Pazar

Yamaner; “MHP’de Yeni Bir Dönem Başladı”


MHP Eski Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner;  “MHP Genel Merkezi yönetimi  3/2 çoğunlukla yetkilerini kaybetmiştir. Bundan sonra ki süreçte yapılacak seçimin ardından  yeni bir dönem başlayacak ve MHP yeni Genel Başkanıyla iktidara yürüyecektir.”

Faruk CEYLAN
MHP 6. Olağanüstü Tüzük  Kurultayı sona erdi. 1148  Delegeden 837 Delegenin Noter huzurunda  katıldığı Kurultayda elde edilen 3/2 çoğunlukla Mevcut Genel Merkez Yönetimi,  İl ve İlçelere  atama ile getirilen Başkan ve Yönetimlerinin de geçerliliğini yitirdiği, eski MHP İl Başkanı Kürşad Yamaner'den öğrenildi.
Yamaner,  kendisine Protokolde yer ayrılmasına rağmen  Kurultaya katılmayan Devlet Bahçeli'nin Genel Merkezden katılım sayılarının yeterli olmadığını açıklayarak ısrarla kafa karıştırma çabalarının beyhude olduğunu, noterin,  Devlet Bahçeli'nin iddialarını resmi olarak çürüttüğünü söyledi.
Tüzük Kurultayında 13 Tüzük maddesinin  değiştiğini de belirten Kürşad Yamaner, partiden ihraç edilen ve şu anda hayatta olmayan bir milletvekilinin   hakkının manevi şahsında  iade edildiğini kendisi ile  yaptığımız telefon görüşmesinde açıkladı.
Şimdi süreç 10 Temmuzda yapılacak Genel Başkanlık  seçimi ile devam edecek. Seçim sonrası MHP'de yeni bir dönemin  başlayacağı Tüzük Kurultayına  gelen 3/2 delegenin   katılımıyla tespit edildiğini de belirten Yamner, MHP’nin yeni Genel Başkanıyla iktidara yürüyeceğini söyledi.



Hiç yorum yok: