20 Haziran 2016 Pazartesi

Muhalifler ezdi geçti!


 Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
MHP Tüzük Kurultayından bir gün önceki köşe yazımda; “Herkes heyecanla Pazar gününü bekliyor. Çünkü Milliyetçi Hareket Parti Kongresi memleket meselesi haline geldi. Neden? MHP’nin mevcut yönetimi iş başında kalırsa;  Ak Parti, bu yönetimle seçime girecek olan MHP’yi yutar, MHP Baraj altında kalır.  Olağanüstü kongre yapılarak MHP yönetimi değişirse, MHP halkın umudu olur.  İşte sorunun cevabı bu. Zira yapılan tüm kamuoyu yoklamalarının sonucu böyle.
 İktidarın Başkanlık hayali amacına ulaşamaz. Ak Parti ciddi anlamda kan kaybeder, 17/25 Aralık dosyaları açılır. Sonra ne olur? Yargı safhaları başlar…
MHP’nin mevcut yönetiminin de bunları bildiği halde, partilerinin baraj altına gitmesine nasıl izin verdiklerine kimse akıl erdiremiyor.”  diye yazmış ve tereddüt içinde  olanlara, Kurultayı  engellemenin  mümkün olmayacağını, mutlak surette yapılacağını  ve  kurultayın ülke için siyasal bir dönüm noktası olacağını ifade etmiştim. İfade ettiğim gibi de oldu. Devlet Bahçeli’nin; bu defa Kurultayı engellemeye gücü yetmedi…
MHP teşkilatı, tarihinde ilk defa Genel Merkezin inisiyatifi olmadan delege iradesiyle  kurultay  gerçekleştirdi. 1.148 civarında MHP delegesinden  937’si noter tasdikli olarak Kurultaya katıldı. Geri kaldı 211 delege. Bu delegelerin yarısının da mazeretleri nedeniyle Kurultaya katılamadığı çeşitli kaynaklarca açıklandı.
Bu matematiğe göre MHP Kurultay delege sayısının 3/2’sinden  fazlası muhalif kanadın yanında yer aaldı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi ve kapattığı MHP teşkilatlarına atadığı Başkanlarla yönetimlerini hükümsüz kıldı.
Tüzük Kurultayında 13 tüzük maddesi değiştirildi, Genel Başkan seçimi için 10 Temmuz tarihinde karar kılındı.
Oyunda kırmızı kart görerek oyun  harici kalan bir çok futbolcunun oyundan atılmayı hazmedemeyerek itiraz ettiği  gibi  Sayın Bahçeli’de Genel Merkezde ki 10 Temmuz’a kadar oturacağı koltuktan, delege sayılarının yetersiz olduğunu, kurultayda bir sürü hukuksuzluk bulunduğunu iddia ederek, itiraz açıklamaları yaptı.  Bahçeli itiraz etmesine itiraz etti ama MHP Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “MHP Genel Merkezi; 19 Haziran 2016 tarihli ‘olağanüstü genel kurula ilişkin olarak yargı yoluna başvurmayacaktır!” ifadesini kullandı.  Gerçekten delege sayıları açıklandığı gibi doğru değilse, kurultayda hukuksuzluk varsa neden yargıya gitmiyorsunuz Sayın Bahçeli...  Yargıya gidin, kurultay iptal edilsin ve bir türlü bırakamadığınız koltuk size kalsın…
Şimdi MHP camiasında merak edilen konu, muhalif kanadın yanında oldukları için görevden alınan ve boyunlarına hain yaftası asılan başkanlara,  atanmışların ne diyeceği.  Eski MHP Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner bu konuda şu açıklamayı yaptı; “ Herkesten  geleceğe dair doğru öngörü bekleyemezsiniz. Bazıları büyük resim yerine küçük resme bakar ve göremez. Biz bize hain yaftası asan kardeşlerimizi de kucaklayacağız. Onların doğru düşünemedikleri için yanılgı içine düştüklerini biliyoruz. Hatalı olduklarını gördüler. Her ne olursa olsun ülkücü ülkücünün kardeşidir.” dedi. 
Şimdi gözler 10 Temmuz’da yapılacak olan MHP Genel Başkanlık seçimine çevrildi. 10 Temmuz’da ki seçim sonucu,  en başından beri iddia ettiğim üzere, MHP ile birlikte ülke siyasetinin de dönüm noktası olacaktır. Bu seçim siyasetin dengelerini değiştirecektir. Bence bu değişim ülke inansının menfaatine  olacaktır.





Hiç yorum yok: