27 Haziran 2016 Pazartesi

LÜLEBURGAZSPOR İÇİN TARİHİ KARAR!


 Tribün
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan  Yıldırımspor isim değiştirip Lüleburgazspor ile birleşti. Yeni oluşum, Lüleburgaz 1967’nin ilk görüşmeleri eski Lüleburgazsporlu futbolcular, taraftarlar ve iki  kulüp yöneticilerini bir araya getirdi. 
Yıldırımspor Kulüp Başkanı Erdinç Yılmaz Kalaycıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğiyle toplanan  spor adamları birleşme konusunda herkesin   fikrini aldı.
Toplantıdan sonra konuşan Lüleburgazspor Başkanı  Şenol Turan, Lüleburgazspor’un 2 Milyon lira  bir borcu bulunduğunu, bu borç üzerine bir gelecek inşa etmelerinin çok zor olduğunu söyledi.
Başkan Turan, bu nedenle Yıldırımspor ile birleşip yeni ismiyle Lüleburgaz 1967 takımını oluşturmak istediklerini, kulüp bazında iki tarafın da büyük ölçüde anlaştığını dile getirdi.
Görüşmelerde eski Lüleburgazspor oyuncu ve yöneticilerinin de fikri alındı. 
Herkes birleşme konusunu olumlu bularak, Lüleburgazspor kulübünün kapanmamasını, amatör olarak faaliyetine devam edip pilot takım olmasını istedi. Toplantıya katılanlar  bu konuda  itirazsız hem fikir oldu.
 Yıldırımspor Kulüp Başkanı Erdinç Yılmaz Kalaycıoğlu, isim değişikliği ile Lüleburgaz 1967 olarak faaliyete geçecek olan  takımın sıfır borç ile liglere katılacağını ve prestij kaybı yaşanmayacağını, birlikten de güç doğacağını söyledi.
Bu birleşmenin her iki tarafa da yarayacağını söyleyen Kalaycıoğlu, Lüleburgazspor’un  da kapanmayacağını, alt yapıyla liglere devam edeceğini belirtti.
.Toplantı sonrası açıklamada bulunan Lüleburgazspor  Kulüp Başkanı Şenol Turan, göreve geldikleri  günden itibaren borçsuz ve başarılı bir Lüleburgazspor için çok çalıştıklarını, maddi destek bulamadıkları için bu hedefi gerçekleştiremediklerini söyledi.
Başkan Şenol Turan, Lüleburgaz 1967 Kulübünün  forma renklerinin de yeşil kırmızı olacağını, bu kulübün Lüleburgazspor’un devamı niteliği taşıyacağını belirtti.
 Başkan Turan, Lüleburgazspor’un amatör olarak  maçlarına devam edeceğini Kulübün kapatılmayacağını da teyit etti.
Yeni kurulacak Kulüp  Lüleburgaz şehrini temsilen Lüleburgaz 1967 adı altında BAL liginde mücadele etmeyi ve Başkanlığını Yıldırımspor’un Başkanı olan Erdinç Kalaycıoğlu’nun yapacağını da sözlerine ekledi.
Tarihi  bir kararla birleşerek, Lüleburgaz 1967 takımını oluşturan yöneticilere yeni sezonda başarılar diliyorum. İnşaallah BAL liginde Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil eder ve gelecekte profesyonel liglere  yükselirler. Hayırlı olsun.




Hiç yorum yok: