6 Haziran 2016 Pazartesi

İhraç Kararı CHP’yi Böldü!

Faruk CEYLAN
farukceylan39qgmail.com
Kırklareli Günlüğü
Kırklareli İl Genel Meclisinin  Nisan ayında  yapılan İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP Kırklareli İl Teşkilatı grup kararı alarak  Kofçaz İl Genel Meclis üyesi Abdullah Mutluer’in İl Genel Meclis Başkanı olarak seçilmesine karar vermiş, ancak yapılan seçimlerde Kofçaz İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Mutluer  yerine Demirköy İl Genel Meclis Üyesi Saffet Üresin İl Genel  Meclis Başkanlığı’na  seçilmişti.
Saffet Üresin’in İl Genel Meclis Başkanlığına seçilmesi ile  karışan CHP teşkilatında kızılca kıyametler koptu.  CHP İl Teşkilatı, Saffet Üresin yönünde oy kullanan İl Genel Meclis üyeleri Saffet Üresin, Gürcan Kırım, Yeşim Girgin, Mehmet Gülay Erkal, Şahin Arslan, Çetin Şinikoğlu ve Gürkan Umut’u, Parti Grup Kararına uymadıkları ve MHP ile iş birliği yaptıkları  gerekçesi ile  İl Disiplin  Kuruluna sevk  etti. CHP Kırklareli İl  Disiplin Kurulu yaptığı toplantıda ihraç talebi  6’ya  3 oyla kıabul edildi.
Ünal Başkur’un  İl Başkanlığını 1 oyla kazanmasıyla  partinin yarısının en başında muhalefete düşmesinden sonra, alınan ihraç  kararıyla ipler iyice gerildi ve CHP tamamen ikiye bölündü.
CHP’de son toplantının da içler acısı hale dönüştüğü, İl Başkanlığı ile muhaliflerin sert söylemler içeren sözlü  saldırılarla karşı karşıya geldiği iddia edildi.   
Karar üzerine kendisi ile görüştüğüm CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı  Özgür Kaya, Gerek Türkiye’de gerek parti içinde demokrasinin savunucusu olduklarını söyledi ve
 “ İl Genel Meclisinde yaşanan krizin ardından il disiplin kurulunun verdiği karar adil değildir” dedi.
İl disiplin kurulunun verdiği karar ile çıkmaza giren ihraç olayının önüne geçmek adına Lüleburgaz İlçe Başkanlığı olarak süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Özgür Kaya, Akılcı bir çözüm ve orta yolun bulunması gayretlerinin  boşa gittiğini üzülerek  gördüklerini söyledi.  
Özgür Kaya ile  görüşmemiz sırasında Başkan Kaya, 24 kişilik İl Genel Meclisinde 15 kişilik çoğunluğun 7 ihraç ile ortadan kalktığını, partilerinin  masa başında alınan kararla muhalefete düştüğünü anlattı.
 İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Bu kararlar Kırklareli’nin yarınını sıkıntıya sokmuştur. AKP siyasetinin önünü açmıştır. Kararı verenler AKP’nin yeni rant alanları yaratma çalışmalarını bundan sonra nasıl durduracaklar?   " dedi.  
CHP Kırklareli  İl binasında  yapılan toplantıda Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya’nın konuşma yaptığı sırada, İl Başkanı Ünal Başkur’un kendisine birkaç kez sözlü tacizde bulunduğunu ve en son; “Hikaye anlatıyorsun”  diyerek   müdahale de bulunmasıyla  sinirlenerek  toplantıyı terk ettiğini söyledi.
CHP Teşkilatının büyük çoğunluğu da, Ünal Başkur’un Özgür Kaya’ya olan  tavrını ve ihraç kararını  şiddetle kınadıklarını söyleyerek  tepkilerinin durmayacağını   ifade ettiler.

Özgür Kaya son olarak; “Bu kararlar adil ve doğru  değildir.  Kararlar  bölünmenin ve parçalanmanın sebebi olacaktır. Adaletin sağlanması için mücadelemize devam edeceğiz. 'Mevzu vatansa gerisi teferruattır' dedi. 
Kırklareli’de partili partisiz herkes,  CHP İl Başkanlığının yanlış kararlar aldığını, bu tür karar ve eylemlerin Kırklareli’de  Ak Partinin  elini güçlendirdiğini ifade ederek; “Bu gün Belediye Başkanlığı seçimi olsa, Ak Parti Belediye Başkanlığını güle oynaya kazanır.” Yorumlarını yaptılar.
Bazı CHP’liler de Ak partinin bir önceki seçimi bin küsur  oyla kaybettiğini hatırlatarak, bu tutumun CHP’ye kaybettireceğini iddia ettiler.
Bu gelişmeler karşısında CHP kazanı kaynamaya devam eder mi? Yoksa uzlaşı sağlanıp sular durulur mu? Bilinmez ama daha Genel Kurulda ikiye bölünen CHP’de birliğin İl Başkanı Ünal Başkur’la sağlanacağına; doğrusu ne ben, ne de CHP’lilerin inanası yok…









Hiç yorum yok: