13 Haziran 2016 Pazartesi

Yüzme Akademesi Proje Yarışması sonuçlandı




Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi Mimari Proje Yarışması  birinciliğini; Eren Başak (Mimar, ODTÜ Ekip Temsilcisi), Meral Özdengiz Başak (Mimar ODTÜ), Deniz Dilankara (Mimar ODTÜ) ekibi kazandı.

Faruk CEYLAN
Lüleburgaz Belediyesi Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi Mimari Proje Yarışması Kolokyum Toplantısı  LYFA Salonu’nda yapıldı.
Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Belediye Başkanı Emin Halebak, Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Arslan, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Lüleburgaz Şoförler Odası Başkanı Kenan Koç ve çok sayıda Lüleburgazlı vatandaşın  katıldığı toplantıda Lüleburgaz Yıldızları Yüzme Akademisi için yapılan projeler hakkında bilgilendirmeler  yapıldıktan sonra  jüri tarafından dereceye giren projeler tanıtıldı..
82 bin metrekare alana yapılacak olan Yüzme Akademisi  için  33 proje  başvurusu yapıldı. İlk değerlendirme sonunda yapılan elemede  8 proje kaldı.
Belediye Başkanı Emin Halebak; “Ben yapıların insanların hayatını, düşünce sistemini etkilediğini ve hayatlarına yön verdiklerine inanıyorum. Biz belediye olarak kurumsal yapılar oluşturmaya gayret ediyoruz. Bundan önce de çeşitli projeleri hayata geçirdik. Hepsinde mükemmeli bulmak için yarışma düzenledik.  
İyi yaşamak için iyi yapıları vücuda getirmeliyiz. Bu yüzden Kentimizin eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. İnsanlarımız tatil zamanı her yere gidebiliyor ama çalıştığı sürece, uzak yerlere tatile gitmeden de  yüzebilecekleri ve dinlenebilecekleri sabit bir yerimiz olması gerektiğini düşündük ve bu işe açılan  yarışma ile baişladık. Toplantımıza katılan katılmayan herkese teşekkür ediyor dereceye girenleri kutluyorum” dedi.
Başkan Halebak’ın konuşmasından sonra Yüzme Akademisi için yarışan  33 projeden son 8’e kalan projeler değerlendirildi ve görüşler belirtildi.
Daha sonra dereceye giren proje sahiplerine plaket verildi. Kaymakam Kaya, Birincilik Ödülünü alan proje sahiplerini tebrik ederek  plaket ve çiçek verdi.
Belediye Başkanı Halebak, Başkan Yardımcısı Arslan ve Daire Müdürleri dereceye giren proje sahipleri, katılımcılar ve jüri üyelerine plaket ve çiçekler verip kutladılar.
Kolokyum verilen kokteyl ile sona erdi.

Yapılan Proje yarışmasında; Sennur Akansel, H. Sinan Omacan, Feride Önal, Deniz Dokgöz, Yeşim Çağlayan ve  Erdinç Keskin’den oluşan jüri üyelerinin  değerlendirmesi sonucunda şu projeler dereceye girdi:

Birincilik Ödülü;  Eren Başak (Mimar, ODTÜ Ekip Temsilcisi), Meral Özdengiz Başak (Mimar ODTÜ), Deniz Dilankara (Mimar ODTÜ),
İkincilik Ödülü; Fatih Yavuz (Y. Mimar ODTÜ, Ekip Temsilcisi), Seden Cinasal Avcı (Mimar)
Üçüncülük Ödülü; Oknur Çalışkan (Y. Mimar Ekip Başı)
Mansiyon Ödülü; İskender Hüseyinkulu (Ekip Başı, Mimar, KTÜ), Doğukan Abacı (Peyzaj Mimarı, İstanbul Ün.)
Proje Mansiyon Ödülü 1: Emrah Akpınar (Ekip Temsilcisi, Mimar, DEÜ), Ahmet Üstekidağ (Mimar SDÜ)
Proje Mansiyon Ödülü 2: Zuhal Kol (Ekip Başı, Y. Mimar, İTÜ)
Zehra Saday Aygün (Mimar, İTÜ)
Proje Mansiyon Ödülü 3: Boğaçhan Dünaralp (Mimar, DEÜ), Arzu Kutkam (Peyzaj Y. Mimar Ankara Ün.)
Proje Mansiyon Ödülü 4: Güven Şener (Yrd. Doç. Dr. Mimar), Şirin Bayram (Y.Mimar), Tuğçe Ercan (Dr. Y. Mimar)








Hiç yorum yok: