10 Haziran 2016 Cuma

BİLENLER BİLMEYENLERE ANLATSIN!

Kırklareli Günlüğü

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com
Mülkiyeti  Kırklareli Belediyesine  ait olan eski Grant otelin satışı ile ilgili Başkan Mehmet Kesimoğlu ile makamında görüştüm.  Başkan otelin onarılarak Belediye hizmet binası olarak kullanılması için yaptığı araştırmalar sonunda otel içinde duvar yıkıp oda genişletmenin bile  taşıyıcı direkler sebebiyle mümkün olmadığını söyledi. Yapının oldukça eski olması sebebiyle onarım işinin de  çok maliyetli olduğunu  belirterek,  otelin  ihale ile satılmasına, otelden elde edilecek olan  gelirinde  iddia edildiği gibi Belediye borçlarının ödenmesi için değil,  tamamen yeni projelerin hayata geçirilmesi için kullanılmasına meclis olarak karar verdiklerini, bu hususta ki  karara  da  şerh koyduklarını  anlattı.
Otelin satış bedeli için değer tespitini yaptırdıklarını bu değerin 12 milyon lira olduğunu belirten Başkan, 12 milyon 500 bin lira bedelle ihaleye çıktıklarını ancak ihaleye kimsenin katılmadığını söyledi.
Başkan Mehmet Kesimoğlu, otelin birilerine değerinin çok altında verilerek peş keş çekileceği dedikodularını üretenlerin,  otelin belirlenen reel değerle ihaleye çıkması ve buna rağmen katılım olmaması sebebiyle satılamadığını belirterek, hadiseyi provoke edenlerin provokasyonlarının havada kaldığını belirtti.
Otel satışı konusunda fırtınalar estirilmesinin ne kadar doğru olduğunu okuyucularımızın yorumuna bırakıyor, belediyeye ait bir mülkün satışının Cumhuriyet tarihinde bir ilkmiş gibi gösterilmesini doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum.
Zira geçmişte  bir çok Belediye Başkanının Belediyeye ait mülkleri sattığına bende, değerli okuyucularımda tanık oldular. Ancak   elde edilen gelirle  yatırım mı yapıldı? Borç mu ödendi?  Yoksa bu satışlarla mülkler peşkeş mi çekildi? Orasını bilmiyorum ama her ne yapıldıysa yapıldı ve  geçmişte de Belediye mülkü satıldı…
Örnek mi? Çocukluğumda,  elektirikler  kesilip karanlıkta kaldığımız vakit   rahmetli babam, “Belediyenin tüm şehri aydınlatacak kapasitede jeneratörü vardı. Elektrik kesildiği gibi devreye girerdi.  Başkan jenaratörü sattı ve bizi karanlıkta bıraktı.” diye her defasında  sitem ederdi. Bu benim yaşım itibariyle  bildiğim ilk.   En son örnek de zamanında Belediye Başkanlığının ciddi anlamda kira geliri elde ettiği  liselerin  altındaki Karaumur Belediye dükkanları.  Belediyeye gelir getiren bu dükkanların hepsi de şimdi  şahıs dükkanları…
Verdiğim bu örnek satışlar için peşkeş çekildi diyebilirmiyiz?   Neyin hangi sebeple ve  günün rayiç fiyatlarında mı? Altında mı? Satıldığını ve elde edilen gelirin nerede kullanıldığını bilmediğim için böyle bir yorumda asla bulunamam.  Bu yorumu,  satışları ve gelirin nerede kullanıldığını yakinen bilenlere  bırakıyorum.
Bilenler bilmeyenlere anlatsın!




Hiç yorum yok: