15 Haziran 2016 Çarşamba

Pazar Günü Tarihi bir gün olacak!


Kırklareli Günlüğü
Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Gözler Milliyetçi Hareket Partisinin Pazar günü yapılacak olan Tüzük kongresine çevrildi. Partili partisiz herkes yargının kararını verdiğini ve kongrenin bu defa  yapılacağını biliyor ama  bu kongrenin de Gemerek’ten çıkarılan kararla engellendiği gibi  yeni bir karar ile tekrar engellenir mi sorusunu sormadan edemiyor.
Herkes heyecanla Pazar gününü bekliyor. Çünkü Milliyetçi Hareket Parti Kongresi memleket meselesi haline geldi. Neden? MHP’nin mevcut yönetimi iş başında kalırsa;  Ak Parti, bu yönetimle seçime girecek olan MHP’yi yok edecek. MHP Baraj altında kalacak.  Olağanüstü kongre yapılarak MHP yönetimi değişirse, MHP halkın umudu olacak.  İşte sorunun cevabı bu. Zira yapılan tüm kamuoyu yoklamalarının sonucu böyle. İktidarın Başkanlık hayali amacına ulaşamayacak. Ak Parti ciddi anlamda kan kaybedecek, 17/25 Aralık dosyaları açılacak. Sonra ne olacak? Yargı safhaları başlayacak…
MHP’nin mevcut yönetiminin de bunları bildiğini varsayarak, partilerinin baraj altına gitmesine nasıl izin verdiklerini kimse anlayamıyor. Şahsen bende.  MHP üst kurul delegeleri gidişatın şuurunda. Bu yüzden son dakikaya kadar  Bahçeli’nin yanında olanlar bile Bahçeli’nin inadından vaz geçmesini istiyor. MHP Milletvekilleri de aklın yolunun bir olduğunda birleşerek bu inattan vaz geçilmesi için Devlet Bahçeli ile görüştükleri basında yer alıyor.
Yargı kararına  rağmen, Devlet Bahçeli ve ekibi yargıya saygılı olduklarını belirterek inatla; “Seçimli Kongre 10 Temmuz’da yapılacak. Başka bir  tarih kabul etmeyiz.” diyor. Muhalifler; “Yargı karar verdi. Kongre 19 Haziran’da yapılacak. Hiçbir güç bunu engelleyemez.” diyor.
Bence 19 Haziran Pazar günü ülke için siyasal bir dönüm noktası, Devlet Bahçeli için de siyaset döneminin sona ereceği  gün olacak gibi gözüküyor. Tabi ki bu kongrenin yapılmasını da engelleyecek bir gerekçe bulunmazsa. Bulunursa ne olu?   Sizce ne olur bilemiyorum ama  ben ne olacağını kestiremiyorum…




Hiç yorum yok: