23 Haziran 2016 Perşembe

Kaynarca Belediye Başkanı Türker, Yunan Başkonsolosunun misafiri oldu


Yunananistan’ın  Edirne Başkonsolosu  Evi Charitidou,  Başkan Serdar Türker’e, Kaynarca’da ki tarihi kilisenin onarımı başta olmak üzere hazırlanan  projelere  destek sözü verdi.

Sınır Kent  Haber
Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker,  Kırklareli  Belediyesi  26. Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivalinde tanıştığı Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosu Evi Charitidou’nun daveti üzerine Edirne’ye gitti.
Büyük bir konukseverlik örneğinin gösterildiği ziyaret sırasında Edirne  Başkonsolosu Evi Charitidou,   Belediye Başkanı Serdar  Türker’in Beldesindeki çalışmalarının yanı sıra Pers imparatoru Darius’un 2 bin 500 yıl önce Kaynarca’yı ziyaretini öğrendiğini ve Türker’in Darius’un kayıp kitabesinin Kaynarca’ya iadesi için başlattığı uluslar arası çalışmaları duyduğunu, konunun Heredot tarihinde de  yer aldığını  belirterek, tarihi geçmişi çok enteresan bulduğunu söyledi. 
Başkan Türker, Başkonsolos Evi Charitidou’ya Kaynarca’nın M.Ö’ye dayanan  tarihi ve doğal yapısını anlattı,  tarihi kilisenin onarılarak ziyarete açılmasıyla ilgili girişimleri ile ilgili bilgiler verdi.  1108 yıllık tarihi  kilise ile  bebeklerin vaftiz edildiği mağara hakkında  aktarılan bilgilerden sonra, Başkonsolos Charitidou, Serdar Türker’den  Kilisenin onarımı için kendilerine resmi müracaatta bulunmasını isteyerek, Kaynarca’da ki  diğer projelerine de destek sözü verdi. 
Başkonsolos Charitidou konu ile ilgili şunları kaydetti; “ Sayın Başkan;  Kilise hakkındaki bilgi ve dokümanlarla birlikte Konsolosluğumuza resmi müracaatta bulunmanızı istiyorum. Konuyu Yunan  Makamlarına  götürerek kilisenin onarımının yapılması için çalışacağım. Kilisenin onarılarak ziyarete  açılmasının, iki ülke halkının kaynaşmasını sağlayacak önemli bir unsur olacağına, tarih turizmine de katkıda bulunacağına inanıyorum. Yüzyıllar boyunca birlikte yaşamış olan ve dolayısı ile aynı ortak kültüre sahip  iki ülke arasında dostluk ilişkilerinin pekişeceği muhakkaktır. Beldenizle ilgili projelerinizi bizlerle paylaşırsanız,  şirin beldenize desteğimizi sürdüreceğiz. 
En kısa zamanda Kaynarca’ya  gelmeyi, Kaynarca’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmeyi çok istiyorum.” dedi.
Başkan Türker, Başkonsolos Evi Charitidou’ya göstermiş olduğu ilgi ve konukseverlikle, verdiği destek sözünden  dolayı teşekkür ederek, kendilerini Kaynarca’da konuk etmekten  büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.

Hiç yorum yok: