15 Haziran 2016 Çarşamba

PKK’NIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

DOĞRUCU DAVUT

Ülkemizde öyle olaylar yaşanıyor ki hangi tarafa baksak, hangi konuyu açsak, kiminle  konuşsak, aynı şeyler söyleniyor. Nereye gidiyoruz? Bunun sonu ne olacak? Çare ne? Bozuk olan moralinizi daha fazla bozmak istemiyorum. Çevremizdeki yakınlarımız ve arkadaşlarımız ile gündemi yaşamamak için gündemden kaçmaya günceli konuşmamaya çalışıyoruz ama nafile. İnsan düşünen varlık olduğu için ne kadar kaçarsan kaç ülkemizin içine düştüğü bu olumsuz durum beynimizi oyuyor, moralimizi bozuyor. Ne iş yaparsanız yapın ister istemez ülkemizin içine düştüğü bu vahim durum insanın davranışlarını ve ruh halini etkiliyor.
  Çare nedir?  Dere geçerken at değiştirilmez demiş atalarımız. Bugünkü siyasi iktidarı beğensek de beğenmesek de  terör ile mücadelelerini desteklememiz gerektiğine inanıyorum. AKP şöyleydi böyleydi yanlış politikalar uyguladı, çözüm süreci yanlıştı, kandırıldık gibi mazeretlerini inanmasak bile gün bugündür iktidarın terörle mücadelesini destek vermeliyiz.
İŞİMİZ ZOR

Lozan Antlaşması'yla bugünkü sınırlarımız ile devlet olarak varlığımız kabul edildiğinde bize söylenen sözlerin ne manaya geldiğini bugün daha iyi anlamanın zamanıdır diye düşünüyorum.  1950 de  çok partili hayata geçtik.  DP iktidarı yeni bir kalkınma modeli ile iyi neticeler almaya başladı. Emperyal Güçler hemen karar verdi. Bu hızla gidilirse Türkiye Cumhuriyeti bizi dinlemez bize rakip olur. Kalkınmayı engellemek için anarşi ortamı yaratılmalıydı  ve yaratıldı, Sonuç ? 27 Mayıs 1960 İhtilali. 10 sene süren kalkınma süreci böylece sona erdi ve askeri darbe yeni bir siyasi oluşum doğurdu.  CHP aynı kaldı, Demokrat Parti Adalet Partisi AP oldu. Siyasi arayışlar ile boşa geçen zaman 1967 yılında Adalet Partisi tek başına iktidar, yeniden toparlanma yeni bir atılım.  Çok geçmeden emperyal güçler devrede, 1968 dünya gençlik hareketlerinin ülkemize sıçraması. Bu sefer de gençlerimizin kışkırtılması ile ortaya çıkan anarşik ortam.  Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı, Kızıldere baskını. Sonuç 12 Mart 1971 askeri müdahalesi ile tek başına Adalet Partisi'nin iktidarına son verilmesi ve ardından gelen 1973 seçimleri ve koalisyon idareleri.  Muhtıra ile yaratılan siyasi istikrarsızlık peş peşe gelen milliyetçi cephe hükümetleri ve gençlik hareketleri ile anarşik ortamın yaratılması. Beş bine yakın gencimizin sağ sol çatışmalarından kaybedilmesi.  Türkiye üzerinde Batı emperyalizminin oynadığı oyunları göremeyen siyasi yapı ve iktidarlar. İki Lider Ecevit ile Süleyman Demirel'in anlaşamama sonucunda gelinen nokta. Yine ihtilal yine demokrasiye müdahale yine kalkınmaya darbe.  Seneler 12 Eylül 1980 Kenan Evren darbesi diye anılan askeri ihtilal, kaybedilen zaman kayıp zamandan sonra yine kalkınma başladı. Derlenip toparlanmaya başlayan Türkiye Cumhuriyeti ve bu başarıdan korkan çıkarlarına uygun görmeyen aynı güçler bu sefer ülkemize Kürt meselesini  beraberinde PKK'yı çıkarttı 1984 Şemdinli Eruh baskını ile başlayan PKK  ayaklanma ve saldırıları halen devam etmekte amaçları Türkiye'yi parçalamak ve Lozan’ın intikamını almak. Sabırlı ve kararlı olmamız gerektiği kanaatindeyim.

Hiç yorum yok: