6 Haziran 2016 Pazartesi

Minik Tenisçiler Hem Kırklareli’nin, Hem de Türkiye’nin Gururu Oldu




18 Haziran’da Hırvatistan’da yapılacak olan dünyanın en prestijli turnuvasına her ülkenin en iyi 2 sporcusu katılıyor. Turnuvaya Türkiye’nin en iyi 2 sporcusu olan  Nisan Özay ve Yağız Ensar Aydın katılacak. Türkiye’yi ve İlimizi temsil edecek olan Nisan Özay ve Yağız Ensar Aydın’a başarılar diliyor, yeni şampiyonluk haberlerini bekliyoruz.

Faruk CEYLAN/Sınır Kent Spor
Türkiye Tenis Federasyonu  2016 yılı faaliyet programında yer alan 10 yaş turnuvası İstanbul Yeşilyurt Spor Kulübünde,12 Yaş turnuvası da İstanbul Tenis Eğitim Spor Kulübünde yapıldı.
Kırklareli Tenis takımının tek sporcu ile katıldığı 10 yaş kategorisinde 9 yasındaki sporcu  Mina İpek Gönül, kendisinden yaş olarak büyük olan rakipleriyle başa baş mücadele ederek 3.oldu.
Nisan Özay
12 yaş  kategorisinde mücadele  eden, hemen her turnuvadan şampiyonlukla dönen madalya canavarı lakaplı, 10 yaşındaki sporcu  Nisan Özay ile girdiği turnuvalarda Kırklareli’ne başarılı sonuçlar kazandıran   Yağız Ensar  Aydın tüm maçlarını kazandı ve rakiplerine tenis kortunu dar ettiler. Rakiplerinden 2 yaş küçük olan sporcularımız rahatlıkla  şampiyonluğa ulaştılar.
 12 yaş  grubunda mücadele eden bir diğer sporcu  Nehir Saylan’da  zorlu maçlarda gösterdiği direnç ve inatla  finale yükselmiş, şampiyonluğu kıl payı kaçırarak  2.olmuştur.
Selim Vatansever hoca ile birlikte İlimize yeni atanan tenis antrenörü Gülhan Akkaya’ nın da  iştirak ettiği turnuvada sporcuların başarısı Kırklareli’de büyük sevinç yarattı. Sporcularımız elde ettikleri başarılı sonuçlarla Kırklareli adını tüm Türkiye’ye duyurdu.
 18 Haziran’da Hırvatistan da yapılacak olan dünyanın en prestijli 10 yaş turnuvası olan Smrikva Bowl’a katılma  hakkı kazanan Nisan Özay  ve Yağız Ensar Aydın  için bu turnuvanın bir  prova niteliği taşıdığı Selim Vatansever ve Gülhan Akkaya hocalar tarafından bildirildi.
Hırvatistan’da yapılacak olan dünyanın en prestijli turnuvası için   her ülkeden 2006 doğumlu
Yağız Ensar Aydın
en iyi 2  sporcu katılmaya hak kazanıyor. Türkiye’yi temsil edecek olan ülkenin en iyi iki oyuncusunun da Kırklareli’den olması, Kırklareli için ayrı bir gurur vesilesi oldu.  
18 Haziran’da Hırvatistan’da yapılacak olan dünyanın en prestijli turnuvasında Türkiye’yi ve İlimizi temsil edecek olan Nisan Özay ve Yağız Ensar Aydın kardeşlerimize Sınır Kent Gazetesi olarak başarılar  diliyor, Kırklareli’ne şampiyonlukla dönmelerini temenni ediyoruz.



Hiç yorum yok: