28 Haziran 2016 Salı

Türkiye Haritasında Trakya Yok!


Faruk Ceylan – Özel Haber
TRT Spor kanalı, Türkiye-İspanya maçı öncesinde Milli Takımımız hakkında hazırladığı tanıtım videosunda Trakya’yı Türkiye sınırlarında  göstermeyen bir haritayı yayınladı. Yayınlanan harita sosyal medya da ciddi şekilde tartışma yaratırken, TRT televizyonuna, yurdun dört bir yanından ağır  dille eleştiriler geldi.
Tanıtım videosunda TRT Spor muhabiri,  milli takımızın  İspanya maçını  oynayacağı Nice Stadyumunda yer alan spor müzesi hakkında çeşitli bilgiler de  verdi. Trakya’nın Türkiye  sınırlarında gösterilmemesi Trakya ile birlikte Trakyalı olmayanlarında  tepkisini aldı.
TRT sporun  haberinden sonra, sosyal medya deyim yerindeyse tepki anlamında patladı. Büyük infial yaşandı ve   yayını yapan kuruluşa lanetler yağdı.  TRT televizyonuna  telefonla ulaşan, sosyal medyadan hakaret boyutunda  tepki verenlerin sayısının   büyümesinden  sonra  haber TRT Spor’un internet sitesinden erişime kapatıldı.
Türkiye haritasında Trakya’yı   fark edemeyen, ya da  bu şekilde yayınlamakta sakınca görmeyen TRT televizyonunun internet sitesinden alınan haritayı siz değerli okuyucularımızla paylaşıyor ve takdiri de sizlere bırakıyoruz.


Hiç yorum yok: