5 Ocak 2011 Çarşamba

YILIN İLK ÇARŞAMBA PAZARINDA SATICI ÇOK ALICI YOKTU...




* "Allah'tan umut kesilmez ama biz küçük esnaf olarak işlerden umut kestik..."

Kırklareli'nde pazarcı esnafı, kötü giden işlerin yeni yılda düzeleceği umuduyla 2011'in  ilk çarşambasın da tezgahlarını açtılar. Havanın çok soğuk olmasına rağmen pazarcılar umutla erkenden tezgahlarının başındaydılar ama umduklarını bulamadılar.
  Pazar yerinde esnaf birbiriyle bo bol sohbet etti. Soğuktan korunmak içinse teneke içerisinde yaktıkları ateşlerle ısınmaya çalıştılar. saat 15.30'da tezgahlarını toplamaya başlayan pazarcı esnafının bir çoğu hava kararmadan sattıkları ürünleri arabalarına yükleyerek pazar yerini terk ettiler.

                                                                                                                        

Umutla girdikleri yeni yılın ilk pazarında da istediklerini bulamayan pazarcılar, " İnşaallah önümüzdeki haftalarda işlerimiz düzelir, müşterilerimiz tezgahlarımızın önlerini doldurur."    temennisinde bulunarak,       yarına umutla bakmaya çalıştılar.
Bazı esnaflar ise " Allah'tan umut kesilmez ama biz küçük esnaf olarak işlerden umut kestik. Sadece biz değil başka sektörlerdeki esnafında hali kötü. Dükkanı olan çok sayıda küçük esnaf arkadaşımız kirasını, elektriğini, vergisini ödeyemiyor. Bir çoğunun kapısına icra dayandı. Ülke tarihinde bukadar kötü günler yaşanmadı. Vatandaş bu kadar fakir bırakılmadı. İnsanların 1 kg ıspanak, 2 demet pırasa alacak kadar alım gücü kalmadı. Neredeyse insanlar karnını doyurmaktan aciz duruma düştü." diyerek umutsuzluklarını dile getirdiler.


Hiç yorum yok: