17 Ocak 2011 Pazartesi

"YEMEKTEYİZDE" MİLLİ KIRKLARELİ FANATİĞİ...


Show TV de yayınlanan "Yemekteyiz" isimli yarışma programı 10-14 Ocak tarihleri arasında bir Kırklareliliyi ağırladı. Milli Aşçı Esat Özata, kendisi gibi başarılı aşçılarla birlikte yarıştı. İzleyicilerden "Yemekteyiz Yarışması"nın gelmiş geçmiş en iyi bölümleri olarak gösterilen aşçıların yarıştığı program büyük beğeni toplarken Özata'nın sık sık Kırklareli'den bahsetmesi ve evinin kapı numarasının dahi 39 olması Kırklarelileri de ekran başına kilitledi.
Yarışmacıların davranışları nedeniyle izleyicilerin sık sık şikâyetçi olduğu ancak izlemekten de vazgeçmedikleri "Yemekteyiz" isimli Show TV de yayınlanan yarışma programı 10-14 Ocak tarihleri arasında yayınlanan bölümleri ile yeniden izleyicilerin dikkatini çekti. Birbirinden yetenekli 5 usta aşçının yarıştığı program, gerek yarışmacıların düzeyli davranışları gerekse yaptıkları espriler ve en önemlisi sürekli tarifini vererek yaptıkları yemeklerle programı izleyenlerin en beğendikleri bölümler arasında öne çıktı. Yarışmacılardan biri ise 1980 doğumlu fanatik bir Kırklarelili olan Esat Özata idi. Öyle ki yarışmada Özata'nın evinin kapı numarası da 39'du. Usta aşçılar Özgür Özkan, Elif Korkmazel, Rafet İnce, Ceyda Baza ile yarışan Esat Özata, programdaki esprili ve sempatik tavırları ile beğeni topladı. 15 yaşında aşçı olmaya karar veren ve Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi - Mutfak Bölümünden mezun olan Özata, yüksek öğrenimini de Ege Üniversitesi - Yiyecek / İçecek İşletmeciliği, Yıldız Teknik Üniversitesi - Turizm ve Otel İşletmeciliği, Anadolu Üniversitesi - İşletme Fakültesi - İşletme bölümünü bitirerek tamamladı. Halen Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü - İşletme Anabilim Dalı İşletme Programında, Yüksek Lisansına devam eden Özata, lise yıllarında katıldığı yöresel yarışmalardan ödüller aldı. 2003 yılında Türk Aşçı Milli Takımına girmeye hak kazanan Özata, katıldığı yurtiçi ve yurtdışı uluslararası yemek yarışmalarında, 8 altın, 8 gümüş, 6 bronz ve 4 merit madalya ile toplamda 26 madalya almaya hak kazandı.
Hilton, Crowne Plaza, Barcelo, Intercontinental gibi dünyaca ünlü otel zincirlerinin çeşitli kademelerinde de çalışan Özata, Mutfak Sanatları Akademisi'nde Eğitmen Şef olarak çalıştı.
Kapadokya Meslek Yüksekokulun da 2 yıl Aşçılık Program Başkanlığı görevinde bulundu.
Fox TV'de Pınar Altuğ ile "Sizi Böyle Alalım" , Kanal Türk'de Beril Şeker ile "Kadınlar Klubü", Kanal D de Seda Sayan ile "Tefal Reklam Kuşağı", TV8'de Pınar Altuğ ile "Pınar'ın Günlüğü", Show TV de Derya Baykal ile Derya'lı Günler, Kanal 7 de Esra Özmen ile "Tadı Damağımda Kaldı", TRT 1'de Işık Özden ile "10'da Herşey Var" , Şükrüye Tutkun ile "İstanbul' un Orta Yeri", Star TV de Aylin Kabasakal ile "Mutfakta Ben Varım" isimli programlarda da görev alan Özata, son olarak "Esat Özata ile Pınar'ın Yemek Günlüğü" adında yemek kitabı çıkardı.
Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık Program Başkanlığı ve Türk Aşçı Milli Takımı'ndaki görevlerini sürdüren Özata, kendisini "Hayatı ve insanları seven, çok çalışan, çok dinlenen, uyumlu, her zaman pozitif düşünmeyi tercih eden, bardağın dolu tarafından bakmayı tercih eden biriyim. Veeee; çok konuşan biriyim" sözleriyle tanımlıyor.
kaynak:gazete tarkya

Hiç yorum yok: