17 Ocak 2011 Pazartesi

mhp genel başkan yardımcısı metin çobanoğlu, mhp’nin kırklareli’nden çok ciddi neticeler alacağına inandığını söyledi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu Kırklareli İl Başkan-
lığında . Fotoğraf Adem İbrahim Önder
MHP Genel Başkan Yardımcısı Çobanoğlu, Kırklareli’ndeydi. Çobanoğlu, ilimizdeki temasları sırasında önemli mesajlar vererek, genel seçimlerde MHP’nin Kırklareli’den çok ciddi neticeler alacağına inandığını söyledi. 
Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanooğlu, birtakım ziyaretlerde bulunmak ve genel seçimler öncesi partinin durumunu gözlemlemek amacıyla Kırklareli’ne geldi.
13 Ocak Perşembe günü saat 10:00’da MHP MYK Üyesi Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkan, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu ile birlikte Kırklareli’ne gelen heyet, MHP il ve ilçe teşkilatları tarafından Lüleburgaz gişelerinde karşılandı. İlk olarak Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz’u makamında ziyaret eden heyet, Evrensekiz’de esnaf ziyaretlerinde bulunduktan sonra buradan Lüleburgaz’a hareket etti. Lüleburgaz’da ise ilk olarak Lüleburgaz Sanayici ve İş Adamları Derneği(LÜSİAD) Başkanı’nı makamında ziyaret edilmesini takiben yemeğe geçildi.
Lüleburgaz MHP İlçe binasında yapılan basın toplantısı ile devam eden program dahilinde sırası ile Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Odası, Lokantacılar Odası, Gıda Maddeleri Odası ziyaret edildi. Lüleburgaz Efem Radyosu programına da katılarak burada konuşan heyet, son olarak Lüleburgaz Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ni ziyaret ederek Babaeski’ye gitmek üzere yola çıktı. Saat 15:00’da Babaeski’ye varan Çobanoğlu ve heyeti, Babaeski’de de sırası ile ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na Şoförler ve Otomobilciler Odası’na ve Yağlı Tohumlar Kooperatifi’ne ziyaretlerde bulunarak, Karahalil Belde Teşkilatı açılışı için Karahalil’e hareket etti. Coşku içerisinde açılan Karahalil Belde Teşkilatı binasının ardından Kırklareli’ne varan heyet, burada MHP İl ve Merkez İlçe binasında partililerle biraraya geldi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu’nu Kırklareli’nde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten MHP İl Başkanı Şaban Savaşan, yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti, ”Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına iktiadar olma çabası çerçevesinde genel merkezimiz tarafından görevlendirilen genel başkan yardımcımız sayın Metin Çobanoğlu başkanlığındaki heyet Kırklareli’nde bugün, çeşitli ilçelerimizi ve beldelerimizi ziyaret etmiş bulunuyoruz. Bunun neticesinde yarın da(dün) Demirköy ve Vize tarafındaki ilçelerimizi ziyaret edeceğiz. Buradaki toplantımız çok kısıtlı bir zaman olması nedeniyle sadece basın toplantısıyla biraraya gelebildik. Ancak genel başkan yardımcımız Metin Çobanoğlu milliyetçi hareketin görüşlerini sizlerle paylaşacak” dedi.
MHP’nin milletvekili çıkaramadığı illeri tek tek ziyaret etmeye başladıklarını ve bu nedenle de son genel seçimlerden milletvekili çıkaramayan Kırklareli’ni ziyaret ettiklerini belirten Metin Çobanoğlu, ”Biz Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi olarak Türkiye genelinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin 2007 seçimlerinde milletvekili çıkarmadığı illere yönelik bir çalışma başlattık. 28 Ocak tarihine kadar da Türkiye genelinde milletvekilimiz olmayan bütün illeri de diğer milletvekillerimiz, merkez yönetim kurulu üyelerimiz ve başkanlık divanı üyelerimizle bütün illeri dolaşmış olacağız. Bizim sorumluluk alanımızda sadece 2 tane il var. Yalova ve Kırklareli il’i. Dün Yalova ziyaretimizi ilçeleri, beldelerimizi gezerek gerçekleştirdik. Bugün de Kırklareli’ndeyiz. İnşallah yarın da bugün uğrayamadığımız ilçeleri, beldeleri ziyaret ederek bu çalışmamımızı tamamlayıp, yarın gece de inşallah Ankara’ya dönmüş olacağız. Tabi bu ziyaretimizin en önemli sebebi; 12 Haziran’da yapılacak olan seçimler. Biz Türkiye genelinde Milliyetçi Hareket Partisi olarak tek başına iktidarı hedefliyoruz. Milletvekilimiz olmayan illerde de mutlaka milletvekili çıkarılması gerektiğine inanıyoruz. Bugün sabahtan itibaren dolaştığımız ilçelerimizde, beldelerimizde, vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde, sivil toplum örgütlerine yaptığımız ziyarette bizim heyetimizde şu kanaat hasıl oldu; biz Kırklareli’nde 12 Haziran’da yapılacak seçimlerde çok ciddi bir netice alırız. Bunu gördük. Ben başta il başkanlarımız, belediye başkanlarımız, belde başkanlarımız, kadın kollarımız ve teşkilat üyelerimiz olmak üzere hepsine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Gerçekten de Kırklareli’nden bugün edindiğimiz izlenimler oldukça olumlu. Kırklarelili vatandaşlarımız da gerçekten bu konuda hevesli gözüküyor. İnşallah böyle bir neticeyi alacağız.
Bu çalışmalarımızın diğer bir önemi de özellikle vatandaşla ve sivil toplum örgütleriyle temas ederek, onların birebir sorunlarını, problemlerini yerinde kendilerinden dinliyoruz. 28 Ocak tarihinde de genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesini açıklayacak. Bu seçim beyannamesinde özellikle, ana tema olarak ekonomik ve sosyal politikalarımızı ortaya koyacağız. Buradaki amacımız da şu; Sanılıyor ki Türkiye’de ihtiyaç sahiplerine yardım AKP iktidarının bir lütfu. Böyle birşey yok. Sonuç itibarı ile bu ülkede toplanan vergilerle ihtiyaç sahiplerine bir takım yardımlar yapılıyor” dedi.
AK Parti’nin iktidar olduğu dönemde 8 yıldır Türkiye’nin bir çok şey kaybettiğine dikkat çeken Çobanoğlu, ”İddiamız şu; 8 senedir bu ülkeyi anayasayı tek başına değiştirebilecek bir çoğunlukla Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor. Ama bu yönetiminden dolayı 8 senede Türkiye çok ciddi şeyler kaybetti. Bir kere Cumhuriyet tarihinden itibaren AKP iktidarına gelene kadar alınan borçlar, bu iktidar döneminde ikiye katlandı. Ama bakıyorsunuz, bu ülkede yaşayan insanların büyük bir bölümü fakirleşmiş. Gelir dağılımında müthiş bir adaletsizlik ortaya çıkmış. Ama başbakan ve bakanlar çıkıp konuştuklarında, Türkiye’de milli gelirin arttığını, kişi başı milli gelirlerimizin 10 Bin Dolar’ların üzerine çıktığından bahsediyorlar. Ama işte bugün biz Kırklareli’ndeyiz. Gittiğimiz her yerde vatandaşın şikayeti ile karşılaşıyoruz. Acaba bu 10 Bin Dolar kimin cebine girdi diye de merak içerisindeyiz. Ki burada illerimiz Anadolu’ya göre daha gelişmiş durumda. Daha verimli topraklara sahip illerimiz. Ama gittiğimiz her yerde işsizlikten bahsediliyor. Gittiğimiz her yerde çiftçinin feryadı ile karşı karşıyayız. İktidar bu anlamamakta direniyor” diye konuştu.
“Varlığımız sürdükçe tehditlere göğüs gereceğiz”
Metin Çobanoğlu konuşmasına şöyle devam etti, ”Artık iktidarın vatandaşa inandırıcı bir vaadinin olması mümkün değil. Cumhuriyet tarihinde hiç bir iktidara nasip olmayan meclis çoğunluyla tam 8 senedir bu ülkede iktidarlar. İktidar bir seçim vaadinde bulunmak için herşeyi seçim sonrasında halledeceğini söyleyecek. Ama vatandaş olarak eğer halimizden memnun değilsek, çocuğumuz işsizse, aldığımızla geçinemiyorsak veya devletin bir takım yardımlarına muhtaç düşürüldüysek, mutlaka sandıkta bir alternatifini, itirazını göstermek durumunda. Demokrasinin gereği de bu. Hatta ve hatta biz bu seçimlere çok daha fazla bir sıfat yüklüyoruz; diyoruz ki 12 Haziran’da yapılacak olan bu seçimler siyasetin de çok üzerinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası söz konusu. Onun için herkes oylarını kullanırken, ölçüp biçip buna göre oy kullanmalı. Bütün vatandaşlarımız istisnasız, sandığa gitmeli ve o sandıkta itirazlarını göstermeli. Sebebine gelince de sıfır terörle aldıkları ülkeyi bugün bölünme senaryolarının konuşulduğu, bayrağımızın yanında bir başka bayrak dalgalanma taleplerinin açıkça ifade edildiği ve Türkiye’de Türkçe dışında illerde, kamu alanlarında ve belediyelerde anayasamıza, kanunlara rağmen böyle bir dil kullanılma hazırlıklarının yapıldığı illerde yaşıyoruz. Bunun sebebi ve müsebbibi Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Bırakın terörizmle baş etmeyi, adeta destek vermişlerdir, taviz vermişlerdir, cesaretlendirmişlerdir.  Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece, bu ülkeyi bölmek ve bunları gerçekleştirmek kimsenin haddine değildir” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu yaptığı basın açıklamasının ardından partililerle bir süre sohbet ettikten sonra heyet olarak İğneada’daya hareket ederek, geceyi burada geçirdiler. 14 Ocak Cuma günü(dün) ise saat 09:30’da İğneada’da esnaf ziyaretinde bulunan heyet, buradan Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz’u da makamında ziyaret etti. Demirköy’deki ziyaretlerin ardından Vize üzerinden Çakıllı’ya varan MHP yetkilileri, Çakıllı’da çeşitli ziyaretlerde bulunup Cuma namazını kıldıktan sonra son olarak Kıyıköy’de bir takım girişimlerde bulunarak, ilimizden ayrıldılar.
kaynak:gazete trakya

Hiç yorum yok: