22 Ocak 2011 Cumartesi

Başkan Şeker'den Esnafa pazar müjdesi


Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, esnafların belediyelerden Hafta Tatili Ruhsatı almaksızın Pazar günleri de çalışabileceğini bildirdi.
Türkiye Esnaf Sanatkârları Konfederasyonu'nun, esnafın 'Hafta Tatili Ruhsatı' alınmadan Pazar günleri de çalışmasını içeren Ankara 1. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava Konfederasyon lehine sonuçlandı.
Esnafların pazar günleri 'Hafta Tatili Ruhsatı' almadan çalışmalarına izin veren karar temyiz duruşmasında da Danıştay 8'inci Dairesi tarafından onandı.
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kırklareli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, esnafın artık Pazar günlerleri işyerlerini açmaları için 'Hafta Tatili Ruhsatı' almalarına gerek kalmadığını kaydetti. Şeker, yaptığı açıklamada; "Ankara 1. İdare Mahkemesi'nin Esas 2009/1822 dosya numarasıyla açılan dava Konfederasyonumuz lehine sonuçlandırılmış. Söz konusu karar temyize gidip incelenerek Danıştay 8'nci Dairesi'nin 07.12.2010 tarih ve E 2010/5698, K 2010/6534 sayılı ilamıyla lehimize sonuçlanmıştır ve karar kesinleşmiştir.
Bu doğrultuda lokantalar, fotoğrafhaneler, kahvehaneler, fırıncılar, yalnız sebze ve yaş meyve ile tütün satanlar, matbaalar, münhasıran yevmi gazete bayileri, umumi bahçeler, tiyatrolar, spor konferans ve konser salonları, sinemalar, halkı eğlendirmeye mahsus oyun mahalleri, kulüpler, piyango bileti satış şubeleri, hanlar, oteller, hamamlar, liman iskele ve istasyonlar, gümrük ve antrepolardaki tahmiliye ve nakliye şirket ve cemiyetleri, yapıcılık, tuğracılık gibi işlerle tütün, incir, üzüm, meyan kökü, zeytin ağaç palamudu, susam, fındık, pancar gibi zirai ve sınai mahsulatın işlenmesi ve manipulasyonu gibi açık havada ve senenin bir kısmında yürütülen ve faaliyeti mevsime tabi olan işler veya bu işlerin yürütüldüğü müesseseler, turistik hediyelik ve hatıra eşya satan ticarethane ve müesseseler, nalbantlar, alet ve edevatı ziraiye tamircileri ve kasapların (kasaplar için saat: 13.00'a kadar) pazar günü işyerlerini açmaları için Hafta Tatili Ruhsatı almaları gerekmemektedir" dedi.
gazete trakya

Hiç yorum yok: