29 Ocak 2011 Cumartesi

KIRKLARELİ HABERCİ 2010 YILININ EN İYİLERİNİ SEÇTİ.


Kırklareli Haberci  2010 yılında Kırklareli’nin en başarılı iş adamından bürokratına, en başarılı sporcudan gazetecisine, yazarına  kadar en iyileri  seçti. En iyilerin tespitinde  başarılı çalışmalar ve icraatlar göz önünde bulundurulurken,  kamu oyunda bire bir görüşmelerde  sonuçta belirleyici oldu. Özetle  kişilerin başarıları, toplumun tasvibi ile birleşti.
Yılın bürokratı: Değerlendirme sonucuna göre;  Yılın Bürokratı, 88 günlük Valiliği süresinde
Kırklarelispor’a verdiği maddi ve manevi desteği ile Vali Muamamer Muşmal.
Muşmal , Kırklarelispor’un tüm maçlarında yerini aldı. İzleyici olarak Kırklarelispor’un yanında manevi destek verdi  ve yeşil beyazlı ekibe 100 bin lira civarında maddi yardım sağladı.
 Kırklareli’lilerin büyük sevgisini kazanan Vali Muşmal  haklı olarak yılın bürokratı değerlendirmesinde  ilk sırada yer aldı.   
Yılın en iyi Şirket Yöneticisi :  Türk Telekom İl Müdürü Şükrü Şık birinci sırada ye raldı.   Şükrü Şık’ın Müşteri Hizmetleri ekibi  Vatandaşa verdikleri hizmet kalitesiyle 2010 yılı Aralık ayında, 140 Telekom birimi arasında Türkiye birincisi oldu.  Şükrü Şık’ın yönetimindeki Lüleburgaz Telekom Müdürlüğü’de Türkiye altıncısı oldu. Kırklareli’ne Türkiye birinciliği gururunu yaşatan Şık’ta rakipsiz yılın yöneticisi olmaya hak kazandı.
Yılın iş adamları: Yılın İş adamı değerlendirmesinde kamu oyu tarafından   başarılı  bulunan iş adamları  diğer değerlendirmelerden sayı olarak daha fazlaydı. Vatandaşın görüşünün ağırlık kazandığı  bu değerlendirmede  Kırklareli’ne yaptıkları yatırımlar ve  yarattıkları iş istihdamı ile Nurettin Nişikli, Sebahattin Karalar,Turan Altıntel , Sebahattin Uçar, Ertuğrul Çetintaş, Zafer Hersekli , Mehmet Sağ, Hüseyin - Ufuk Karaman, Bağdan Beton ve Caner Sungur yılın işadamları seçilirken, Çayeli  Ekmek Sarayı  sahibi İbrahim Yılmaz 24 saat aralıksız  temiz ve kaliteli üretimi  ile örnek iş adamı olarak değerlendirildi.   Sosyal sorumluluk projelerine katılımı ve başarılı iş hayatıyla  genç iş adamı Servet Bedir’de gelecek vaad eden iş adamları arasında ilk sırayı aldı.
Yılın  iş kadınları: İnşaat,Tarım  ve  Medya  sektöründe yaptığı  yatırım ve  sağladığı iş  istihdamıyla Öznur Yapı A.Ş. sahibi Öznur Tüzün ve Uzunlar Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı ve   Kadın Girişimciler kurulu başkanı, tüm dünyada Renault’un en iyi satış ve satış sonrası hizmet kalitesini sunan yetkili satıcılarına verilen ödülünde sahibi  Ruhan Altıntel yılın en başarılı iş kadınları  seçildiler.
 Yılın  siyasetçileri: Hükümete verdiği soru önergeleri ile Vatandaşın sesini meclise taşıyan, TRT’nin yapmış olduğu memur alım sınavını iptal ettiren Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek , yılın siyasetçisi olarak rakipsiz  ilk sırayı  alırken,  Kırklareli tarihinde ilk defa %50 oy alarak bir rekora adını yazdıran, geçen yıl Kırklarelispor’a sağladığı maddi manevi destekle Şampiyonlukta pay sahibi olan Belediye Başkanı  Cavit Çağlayan, Kırklarelispor’a  3.lig yükselme maçlarında sağladığı  maddi manevi imkanlarla  katkıda bulunan Kırklareli Milletvekili A.Gökhan Sarıçam, Kırklareli  kamuoyunda Vatandaşın sıkıntıları ile birebir ilgilenerek  Vatandaşımızın sevgisini kazanan MHP’si İl Başkanı Şaban Savaşan ile CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu’da  yılın siyasetçileri  değerlendirmesinde  yerini aldı.  
Yılın takımı Geçen yıl şampiyon olarak  Süper amatör ligden 3. Profesyonel lige yükselen ve yeni geldiği  3. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Kırklarelispor  futbol takımı  açık ara  yılın takımı oldu.  Basketbol’da  aldığı başarılı sonuçlarla Kırklareli Belediyespor  Basketbol takımı da yılın takımı sıralamasında ikinci sırada yer alırken, geçen yıl süper amatör ligden Bal ligine yükselen Sanayispor ‘da üçüncü sırada yer aldı.
Yılın  sporcuları: Kırklarelispor’un Amatör Milli oyuncusu ve 11 golle gol krallığında birinci sırada yer alan Deniz Sert, Kırklarelispor’un maestrosu Hakan Güvençer ve futbolun evliya çelebisi, Kırklarelispor’da 3. Ve 2. Ligde oynadığı maçlarla yıldızı parlayıp  1. Ve 2.lig takımlarında eldiven giyen, son olarak ta Kırklarelispor’un şampiyon takımında kaleyi koruyarak,  özellikle guruplarda yaptığı kurtarışlarla şampiyonluk yolunu açan Serkan Erbay  yılın sporcusu olarak değerlendirildi. Yılın sporcusu olmayı hak eden bu üçlüden sadece Serkan Erbay Kırklarelispor kadrosunda yer almıyor.  Tüm Kırklareli Serkan’ın şampiyonluk yarışında zirveden kopmayan   Kırklarelispor’da yer almasını istiyor.
Yılın teknik adamları: Kırklarelispor’a sezon  ortasında gelip, takımı play-of şampiyonu yapan, sonraki sezon süper amatör ligte şampiyonluğa ulaştıran, yükselme gurubunda Kırklarelispor’u şampiyon yaparak 3. Lige çıkmasını sağlayan ve 3.ligtede şampiyonluk mücadelesi  veren  Kırklarelispor’un başındaki istikrar abidesi Antrenör  Bilgin Erdem  rakipsiz yılın en iyi Teknik adamı olarak değerlendirildi. Bunu da fazlasıyla hak etti.  
Spor’un her dalında yer alan,  yıllara meydan okuyan , spora ve sporcuya katkıları ile her yıl yılın Teknik adamı ünvanına layık görülen “spor dede “ İsmail Tırpancı’da yılın en iyi Teknik adamı  olarak  bu değerlendirmede yerini alırken, Basketbol’da  Belediyespor’a başarılı sonuçlar yaratan, son maça kadar play-of mücadelesi yaparak, son maçta şanssız bir şekilde play-of’u kaçıran  Basketbol coach’ı Nejat Deyrin’de yılın en iyi teknik adamları arasında yer aldı.
Yılın  spor yöneticisi: Kırklarelispor Kulüp Başkanı  Volkan Can ve Yönetimi Kırklareli’liler tarafından da, gazetemiz tarafından da yılın tartışmasız en iyi Yöneticileri  olarak değerlendirildi.  Lüleburgazspor Kulüp Başkanı Siyami Aslan’da   Volkan Can ile birlikte Kırklarelispor-Lüleburgazspor kardeşliğini  oluşturup, geçmişin kötü anılarını ortadan kaldırdığı için yılın yöneticileri arasında yerini aldı.
Kırklarelispor’un kurulduğu 1968 yılında Kurucu Başkan olan Halit Gökçe ve Yönetim kurulu üyesi İlyas Sarı, yılın değil yılların yöneticisi olarak değerlendirilmiştir. Kırklareli tarihiyle birlikte yaşayan çınarlara hala Kırklarelispor’un başarısı için mücadele gayretlerinden dolayı  en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyor, onları  yılın değil yılların en iyi yöneticileri olarak seçiyoruz.
Yılın en iyi taraftar gurubu:  39 gençlik taraftar gurubu.  Yağmur çamur, soğuk sıcak demeden, taşlı sopalı saldırılara aldırmadan  takımlarını destekleyen, ateşleyen, Kırklarelispor’un sahada 12. Oyuncusu 39 gençlik gurubu da rakipsiz 2010 yılının en iyi taraftar gurubu olmayı hak etti.
Yılın en iyi taraftarı: Kocaeli’nde okuyan her fırsatta Kırklarelispor’un maçlarını izleyip sonra yeniden Kocaeli’ye dönen, Kırklarelispor’un başarısı için projeler üretip, yapıcı eleştri ve  önerilerde bulunan Kırklarelispor için her türlü fedakarlığa katlanan Emrah Koyuncu. Emrah’ın en büyük ideali Kırklarelispor’u 2.ligte görmek.  Emrah’la birlikte Gürsel Perese’de Kırklareli Haberci tarafından en iyi taraftar olarak seçildi. Perese  Kırklarelispor’un her maçına Tekirdağ’dan gelip, maçtan sonra tekrar Tekirdağ’a dönenlerden.   35 yıldır Kırklarelispor’un tek bir maçını kaçırmamış bir taraftar. Çevresindeki  arkadaşları onun 40 derece ateşle maça geldiğine  şahit olmuşlar.
Basında 2010 yılının en iyileri ise şöyle oluştu;  Yerel Basında Medya grubu olarak  bir gazeteci ordusu oluşturup, sürekli büyümeyi  hedefleyen, teknolojik gelişmeleri  takip ederek  kullanan, Kırklareli’ne yazılı basının yanında görüntülü basın için (Televizyon) projeler oluşturan  Öznur Yapı A.Ş ve Önadım Medya gurubu sahibesi Öznur Tüzün  Kırklareli Haberci tarafından Yılın en iyi gazete sahibi olarak seçildi. 
Yılın en iyi internet gazeteciliği dalında Trakya’dan spor  sahibi ve editörü Recep Karagöz seçildi. Karagöz Trakya'da amatör profesyonel tüm maçları anında gazetesinde yayınlayıp, yorum ve elştrileri ile çok beğenilen bir internet gazetesi yayıncılığı yapıyor.
Yılın en iyi radyo proğramında Melodi fm'de “ Ülkü Tırpancı ile doksan dakika” adlı proğram.
Yılın en iyi haber proğramı  yayını radyo serhat fm.
 Yılın  en iyi Haber dalında  DHA’dan Ali Ümit Ülker,  Önadım Gazetesinden Ömer Şivka ve Erkan Gökçen,   Frrekans gazetesinden Şenol Goncagül, A.A. muhabiri Özgür Tiran ve Babaeski Havadis’ten  (İnternet gazetesi)Türkan Karakuş.
Yılın en iyi spor haberi dalında Önadım gazetesinden Sercan Dönmez,  Güncel gazetesinden Cengiz Uçar ve  Babaeski havadis’ten Metin Karakuş.  
Yeni en iyi röpörtaj dalında Frekans gazetesinden Şenol Goncagül ve Yeşilyurt Gazetesinden Savaş Eskici. 
Yılın  en iyi yorum dalında Frekans gazetesinden Şenol Goncagül, Önadım gazetesinden Ferdi Kurtbayram,  
Yılın  en iyi köşe yazısı dalında Frekans gazetesinden Şenol Goncagül, Yeşilyurt Gazetesinden Merve Cankurt ,Oktay Ceylan,Esra Kılıç ve Ahmet Akansu, Babaeski Havadis’ten  (İnternet gazetesi)   Metin Karakuş.
Yılın  en iyi araştırma yazısı dalında Önadım gazetesinden Nazif Karaçam, Frekans gazetesinden Şenol Goncagül ve  Önadım gazetesinden Selahattin Demiraco.
Yılın en iyi haber fotoğrafı dalında Yeşilyurt Gazetesinden  Savaş Eskici,  DHA’dan Ali Ümit Ülker,  Önadım gazetesinden Erkan Gökçen, A.A. muhabiri Özgür Tiran.
Yılın en iyi spor fotoğrafı dalında  Önadım gazetesinden Sercan Dönmez, Güncel gazetesinden Cengiz Uçar,
Yılın en iyi  yazarları dalında  Burak Akkul, Nazif Karaçam ve Selahattin Demiraco.
Yılın en iyi şairleri  dalında Mustafa Ermiş, Erman Ulusoy ve Aleddin İkican.  2010 yılnın en iyileri olarak Seçilmişlerdir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

tebrik ediyorum araştırmacı yazarlığınız takdire şayandır.

Unknown dedi ki...

Faruk kardeşim çok güzel bir blog
ortaya çıkarmışsın memleket haberlerini takip etmek adına sıkı takipçisi oldum..teşekkürler.