12 Ocak 2011 Çarşamba

Ergin ve Atalay derhal istifa etsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CMK tahliyeleri için AKP’yi suçladı, “Sorumluluğunu yerine getirmeyen hükümet yüksek yargı üzerinden operasyona hazırlanıyor. İçişleri ve Adalet bakanları hemen görevi bırakmalı” dedi.


Bahceli’den istifa çağrısıMHP Genel Başkanı, CMK tahliyeleriyle ilgili AKP’yi suçlayarak, “Sorumluluğunu yerine getirmeyen hükümet yüksek yargı üzerinden operasyon yapmaya hazırlanıyor. İçişleri ve Adalet bakanları derhal istifa etmeli” dedi

Haber: Fatih ERBOZ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CMK’nın 102’nci maddesi nedeniyle yaşanan tahliyelerle ilgili AKP’yi suçlayarak “Sorumluluğunu yerine getirmeyen hükümet hala laf yarışı ile temize çıkacağı hesabını yapmakta ve bugün gelinen yargı çıkmazını kullanarak yüksek yargı üzerinden operasyon yapmaya hazırlanmaktadır” dedi. Partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Amaçları; yargıya sızmakBahçeli, Türkiye’nin AKP iktidarıyla tarihinin en sıkıntılı dönemlerini geçirdiğini belirterek en hayati özelliğe sahip, muhafaza edilmesi gereken ne varsa AKP döneminde kuşatıldığını, saldırıya maruz kaldığını ve hayasızca tahrip edildiğini kaydetti. Bahçeli, AKP zihniyetinin iktidara geldiği ilk zamanlarından bugüne kadar özellikle hukukun üstünlüğü anlayışında büyük gedikler açıldığını ve adalet kurumuna darbe üstüne darbe vurulduğunu ifade etti.

Laf yarışı içindelerAKP hükümeti ve Başbakan’ın yargının içine düştüğü kısır döngü ve çıkmazın nedenlerini önce kendisinde araması gerektiğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu: “Yargının ağır işleyişi en başta hükümetin sorumluluğundadır. Bu sorumluluğu yerine getirmeyen hükümet laf yarışı ile temize çıkacağı hesabını yapmakta ve bugün gelinen yargı çıkmazını kullanarak Yüksek yargı üzerinden operasyona hazırlanmaktadır. Bugün karşımıza çıkarılan tablo her yönüyle karanlık, acı ve utanç vericidir.”

Ergin’e sert eleştiriTeröristlerin dosyalarının süratle ele alınıp yargı süreçlerinin sonlandırılmasını isteyen Bahçeli, Hizbullahçıların internet aracılığıyla haberleşmesinin sorumlularının da derhal ortaya çıkarılması ve cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Bahçeli “Adalet Bakanı da siyasi sorumluluğunun gereğini yerine getirerek ya istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır” dedi.

Habur’da hukuk ağır darbe yedi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, yargının sorunlarına acil çözümler için yürütme ile yargı organlarının bir an önce bir araya gelmesi ve önlemler paketini TBMM’nin önüne getirerek süratle yasalaştırması gerektiğini söyledi. Bahçeli, MHP’nin bu konuda yapıcı bir tutum içinde olacağını ve her türlü desteği vereceğini de ilave etti.

Boyalı demokrasi anlayışıBahçeli şöyle konuştu: “Domuz bağlarıyla insanların canlarına kasteden canilerin, bölücü hainlerin elini kolunu sallayarak ve üstelik coşkulu kalabalıklar eşliğinde karşılanması milletimizi öfkelendirmiştir. Hukukun objektifliğinin ve güvenirliğinin en ağır darbeyi aldığı yer şüpheniz olmasın ki Habur’da tezgah altı kurulan mahkemeler olmuştur. Hukuk burada katledilmiş ve Erdoğan’ın alnına kara bir leke olarak yapışmıştır. Habur’da teröristi anında affeden, ama vatandaşlarımızı yıllarca mahkeme kapılarında süründüren hukuk sisteminin düzgünlüğünden ve etkinliğinden bahsetmek için yalnızca AKP yandaşı olmak yeterli olacaktır. Türkiye’nin Habur’da kırılan ve dağılan hukuk yapısına, Kandil fitnesinin itmesiyle yürüyen barış sözlerine, İmralı patentli özgürlük yutturmacısına ve AKP merkezli boyalı demokrasi anlayışına daha fazla katlanması söz konusu değildir. AKP hükümeti hukuku taraflı ve yanlı bir hale getirmiştir. Şayet yıkım projesinin gizli kalan taraflarında; hukuka güvenin sarsılarak, farklı bir devlet yapılanması altında yeni bir hukuk planlaması akıllardan geçiyorsa; o zaman bu niyeti taşıyanlara haddini bildirmek bizim için siyasi namus meselesi olacaktır.”

İçişlerimiz kanun kaçaklarına teslim

Devlet Bahçeli, Türkiye’de suçların arttığını, asayişsizliğin doludizgin ilerlediğini belirterek, AKP’yi sokakları kaderine terk etmekle suçladı. İçişleri Bakanı Atalay’ı suçlayan Bahçeli, “Görevinde kalması artık sakıncalı olan İçişleri Bakanı hiçbir olaya müdahil olmadığı gibi böyle bir niyeti de yoktur. Yıkım projesinin mesafe alması için çırpınan bu zat, ülkenin içişlerini kanun kaçaklarına teslim etti. Bakanlık görevinden istifa etmeli” dedi.


Diyalog zemini şart

Devlet Bahçeli, MHP Grubu’nda yaptığı konuşmada yargıda yaşanan kriz nedeniyle çekişme ya da atışmak yerine Yargıtay Başkanı ile Başbakan’ın bir araya gelmesi ve yapılacaklar hakkında bir diyalog zemini oluşturması gerektiğini söyledi. Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi gençler, grup konuşmasından önce Bahçeli’ye çiçek ve plaket sundu.
Yeniçağ gazetesi

Hiç yorum yok: