10 Ocak 2011 Pazartesi

esnaf ve sanatkarlar birliği başakanı şeker "mazot zammı küçük esnafın kanayan yarası"

Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Ali Fuat Şeker, mazot zamlarının küçük esnafta sıkıntı yarattığını ve esnafın kanayan yarası olduğunu söyledi.

Şeker, vergi kaydı olan esnafa mazot alımında yüzde 10'luk indirim yapılması gerektiğini ve esnafın verdiği vergilerin yanı sıra dolaylı olarak da devlete vergi ödediklerini bildirdi.

Mazot alımlarında yüzde 10'luk indirimin küçük esnaf arasında rekabeti arttıracağını ifade eden Şeker, şöyle devam etti:

“Mazot zamları küçük esnafta sıkıntı yaratıyor, bu esnafın kanayan yarısıdır. Nakliyecilik ve yolcu taşımacılığı yapanlar ile diğer vergi kaydı olan esnaflarımıza mazot alımlarında yüzde 10'luk indirim yapılırsa, rekabet ortamı artar. Günün şartlarında ayakta durmaları kolaylaşır. Zaten esnafımızın belini büken Motorlu Taşıt Vergisi'dir. Bizim esnafımız devlete olan yükümlülüğünü yerine getirmek için el emeğiyle çalışan, eve ekmek götürebilmek için karda kışta mücadele eden bir kesimdir. Mazot zamları küçük esnafta sıkıntı yaratıyor.”

Hiç yorum yok: