18 Ocak 2011 Salı

HAS Parti Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Zeki Kılıçaslan "ezilen kesimlerin siyaset arayışının bir parçasıyız"

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Kırklareli İl Başkanlığı Aral Pasajı 1'nci katta Cumartesi günü açıldı. İl Başkanlığı açılışına HAS Parti Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel BaşkanYardımcısı  Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, HAS Parti Kırklareli İl Başkanı Nedim Çetin, HAS Parti 1. Bölge (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne) Sorumlusu Hikmet Yıldırım, Kurucular Kurulu Üyesi Nevzat Kuloğlu ve partililer katıldı. Açılış dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan HAS Parti Kırklareli İl Başkanı Nedim Çetin, HAS Parti'nin seçimlere katılma hakkını elde ettiğini ifade ederek önümüzdeki milletvekili genel seçimlerine Kırklareli'ne yakışır insanlarla girmeyi hedeflediklerini söyledi. Çetin, "Bugün itibari ile Parti binamızı açmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki seçimlere doğru hızlı bir çalışma ile yolumuza devam edeceğiz. Bugün bizi onurlandıran Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan beye teşekkür ediyoruz.  
Hepimiz farklı farklı yerlerden kimimiz sol kanattan kimimiz sağ kanattan geliyor. Burada kalkın yeni bir açılımı var şu anda. Seçimlere en hazırlıklı ve Kırklareli'ne yakışır insanlarla girmeyi hedefliyoruz" dedi. 
Kılıçaslan hem iktidarı hemde muhalefeti eleştirdi
Çetin'in konuşmasının ardından söz alan HAS Parti Çalışma Hayatı ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, HAS Parti'nin yeni bir anlayış üzerine kurulduğunu vurgulayarak iktidardaki AK Parti ile muhalefet partisi CHP'ye yüklendi. Her iki partinin de temelde aynı politikaları uyguladığını öne süren Kılıçaslan, 
"Türkiye'de çok partili veyahut ta seçildiğinden bu yana bildiğiniz gibi iki tane temel siyasi akım var. Bunların iktidara birisi geliyor birisi gidiyor. Bunlardan bir tanesi şu anda AKP Hükümeti'nden ama daha önce geçmişten merkez sağ olarak adlandırdığımız siyasi geçmişten geliyor diğeri de CHP'dir. Bu ikisi temelde aynı temel siyasetleri savunan yapılardır. Bugün hepimizin karşı çıktığı ve AKP'nin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaların yapıcısı kimdir? Bu politikaları daha önce CHP döneminde Derviş tarafından Dünya Bankası ve IMF doğrultusunda yapılan politikalardır. Bunları Derviş yaptı düştü iktidardan Ecevit ve bugün bunları aynı şekilde AKP uyguladı. Gerçi AKP kökenini milli görüş hareketinden alıyor ama aslında dünyadaki egemen bloğun, sistemin politikalarını benimsediği için iktidar yolu açıldı. Bugün iktidardalar ve o politikaları sürdürüyorlar. Bir anlamda CHP ve AKP aynı bloğun partileri gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.
Türkiye'de üreten kesimin ve halkın hiçbir zaman temsil edilemediğini ve temsil etmeye niyetlenenlerinde siyasi ya da dini nedenlerle sahte gerekçeler gösterilerek karşı karşıya getirildiğini söyleyen Kılıçaslan, halkın destekledikleri kesimlerinde çalışamaz hale getirildiğini bu anlamda halkın birliğini, demokrasi ve özgürlüğünü savunan bir siyasi anlayış ile HAS Parti'nin kurulduğunu kaydetti. 
Bu parti bunların hiçbiri değil
"Yeni bir siyasal anlayışın geliştiğini göreceksiniz" diyen Kılıçaslan, "Şu anda bizi ezbere bir yere koymaya çalışıyorlar. Bu 'parti sol partimidir, sağ partimidir, Müslüman sol mu dur' diye. Bu parti bunların hiçbiri değil. Soğuk savaş döneminin kavramları ile olan bir şey değil. Dünyanın, Türkiye'nin halkın ihtiyaçları temelinde bugün finans kapitale dayanan bir sistemin tıkandığı bir dönemde sadece Türkiye için değil bütün dünya içinde mağdur olan, . İnanıyorum ki Türkiye'deki bu siyaset hem bölgeye hemde dünyaya katkı yapacaktır" şeklinde konuştu. 
Sahte ayrımların aşılması gerekiyor
Ön seçimin Anayasa hükmü olmasını istediklerini mevcut Siyasi Partiler Yasası'nın halkın siyasete katılımı engellediğini ifade eden Kılıçaslan, "Şu anda biliyorsunuz ki milletvekilleri milletin vekili değil. Var olan Partiler Yasası bunu sağlıyor. Erdoğan'ın milletvekilleri var Baykal'ın milletvekilleri var. Bu parti baştan itibaren bunu kıracak bir harekettir. Bu parti ön seçimin Anayasa'nın hükmü olmasını istiyor. Her şeyden önce bu partide adaylıklar gerçekten parti üyeleri tarafından belirlenecektir. Bu olmadığı müddetçe sadece birilerinin sözünün geçtiği parti yapıları ortaya çıkıyor. Biz gerçekten bütün üyelerimizin partiye katkı yaptığı bir parti istiyoruz ki bu gerçekten halkın katkısı olsun. Bugünkü siyasi anlayışı kıracak olan parti HAS Parti'dir. Biz hangi parti halkın lehine çalışıyor ise onlar adına da seviniriz. Yapılması gerekeni hangi parti yaparsa teşekkür ederiz. Halka hizmettir. Ezberler üzerine politika kırılacak" ifadelerini kullandı. 
Konuşmasında işsizliğe de değinen Kılıçaslan, IMF ve Dünya Bankası'nın politikalarına değil, istihdama dayanan bir politika uygulayacaklarına işaret ederek, "İşsizlik kabul edilemez bir şey. İnsanın kendisini üretimin içinde bulmaması bir işe yaramaması insanı insanlıktan eden bir durumdur. Bunu kabul edemiyoruz. Bugün ise uygulanan politikalar istihdamı destekleyen değil tam tersi üretimi yıkan politikalardır. Gidip yurt dışından alıyor Türkiye'de 15 liraya üretiliyor 'ben 10 liraya aldım' diyor. 'Dışarıdan ucuza alırsam ekonomiye katkı sağlar' diyor. Tam tersi bu ekonomiyi yıkar. Üretimsizliği, işsizliği dayatan politikalara karşı halkın siyasal birliğini sağlamak zorundayız. Başka türlü halkın iktidarda söz sahibi olması söz konusu değil. Bunun içinde insanların dil, inanç, mezhep, yaşam tarzlarından değil gerçekten özgür ve demokratik bir ülke ideali ile birleştirilmesi gerekiyor. Onun için sahte ayrımların aşılması gerekiyor" şeklinde konuştu. 
Ortak ilkemiz adalet
Halkın ayağa kalkabilmesi için farklı kesimlerin bir araya gelmesi gerektiğini bununda ortak bir adaletin tesisi ile mümkün olacağını belirten Kılıçaslan, sözlerini şöyle sürdürdü;
"Halkın ayağa kalkabilmesi için farklı kesimlerin bir araya gelmesi gerekiyor. Bunun içinde ortak ilkemiz adalettir. Toplumsal adalettir. Ekonomide, sosyal hayatta, katılımda adalettir. Bu adalet ilkesi de bu toprakların, kendi medeniyetinin, kendi inancının da en temel kavramıdır. Bu adalet ilkesinde de bu halkı birleştireceğiz. Egemen bloğun karşına çıkartacağız diye düşünüyorum. Bu sadece Türkiye içi değil, dünya içinde iddialıyız. Dünyada bir arayış var. Sistemin tıkandığını hepimiz görüyoruz. Gerçekten dünyada var olan egemen sistemin insanlığa bir gelecek sunmadığını görüyoruz. Yaptıkları sahte tüketim toplumunun geleceği olmadığını düşünüyoruz. Örneğin Amerikan tarzı yaşam sisteminin ideal olduğu düşünülüyor. Öyle değil. Herkes Amerikan yaşam tarzına sahip olsa dünyada ne bir maden kalıyor ne bir ağaç ne bir toprak ne temiz bir su kalıyor. Çünkü o gereksiz tüketimi teşvik eden, üretimi, sosyal dayanışmayı yok eden tüketimi teşvik eden bir anlayış. O ekonomi dünyanın ve insanlığın geleceği değil. İnsanlığın aşması gereken bir sistem. Bizde bu topraklardan seslenecek kendi medeniyetimiz için sesleneceğiz ve başkanlıklarımızla beraber bunu değiştireceğiz."
Düzenlenen basın toplantısında son olarak söz alan 1. Bölge (İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne) Sorumlusu Hikmet Yıldırım, partinin teşkilatlanması hakkında bilgi verdi. Yıldırım, şöyle konuştu;
"Yıllarca Kırklareli'nde siyaset yaptım. HAS Parti'nin kuruluşu ile birlikte Genel İdare Kurulu'nda görev aldım. Şu anda da İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli 1'nci bölge olarak belirlendi ve bu 1'nci bölge sorumluluğunu yürütüyoruz. Daha çok teşkilatlanmadan sorumluyuz. Şu anda Kırklareli İl Teşkilatı oluşturuldu. Kofçaz, Pınarhisar, Merkez İlçe ve Demirköy İlçelerimiz kuruldu. Lüleburgaz ve Vize İlçelerimiz hazır onlarda kısa sürede kuruluşunu tamamlayacak. Edirne İl kuruldu. İlçelerinin çoğunluğu sağlandı. Tekirdağ ilk kuruluşu yapanlardan biri. Trakya'da şu anda en iyi yükselişi yapan ilimizdir Tekirdağ. İstanbul zaten başlı başına bir metropol en yoğun şekilde çalıştığımız ildir. Ben Kırklareliliyim burada doğup büyüdüm. Siyaseti de burada yaptım. Her ne kadar biz İstanbul ve Ankara ayağında olsak ta siyasetin burası bizim ilimiz. Buraya da elimizden geldiği kadarı ile en büyük katkıyı vereceğiz." Konuşmaların ardından partililer esnaf gezisine çıkarak Kırklarelilerle sohbet etti.
kaynak:gazete trakya

Hiç yorum yok: