7 Ocak 2011 Cuma

VALİ ÖNER KIRKLARELİ'NDEKİ GÖREVİNE BAŞLADI.

Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Muammer Muşmal'ın yerine atanan Vali Ali Haydar Öner, Cuma günü  saat 14.30'da Kırklareli'ne geldi.
 Vali Öner’in  gelişi için Vilayet Binası önünde bir tören düzenlendi. Vali Ali Haydar Öner, eşi Saadet Şen Öner ile birlikte Vilayet Binasına geldi. Burada tören mangasını selamlayan Vali Öner makamına geçti. Vali Öner makamında yaptığı açıklamada, "Benim vali olarak Kırklareli beşinci hizmet alanımdır. Kamu Görevlisi olarak Giresun'da başlayan memurluğumdan sonra çeşitli ilçelerde kaymakamlık, 1993 Eylül'ünden bu yana Valilik göreviyle Ulusumuza hizmet etme imkanı buldum.
Çok şükür Allah bugüne kadar beni mahçup etmedi, İnşallah bundan sonrada mahcubiyete uğramayız. Kırklareli'nde hizmet etme imkanı bulmaktan onur ve bahtiyarlık duymaktayım. İnşallah kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, Türk Silahlı Kuvvetleri ve üniversitemizin rehberliği ile uyum ve işbirliği içinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkma yolunda Kırklareli'ne Hizmet etme imkanımız olacak. Kırklareli ile ilgili iyi duyumlarımız var.
Ülkemizin güzel illerinden birisidir. Türkiye'nin gelişmişlik göstergeleri arasındaki yeri son dönemde biraz olumsuz değişme göstermiş. 2008'de 10.cu  il iken 2009'da 21.ci il olmuş durumda. Daha iyi noktalara ulaşmak için çalışmaya gayret göstereceğiz" dedi
“TEDBİRLİ OLACAĞIZ”
Son kararname ile merkeze alınan Vali Muammer Muşmal’ın kararın iptali için yargıya başvuracağının hatırlatılması üzerine Vali Öner, “Elazığ Valiliği döneminde idari yargıya başvurmuştu. Sonra idari yargı sonucu göreve dönmesi uygun görüldü. Daha sonraki dönemde de Kırklareli valiliğine atanmıştı. Yetkili makamlar bakanlar kurulu, Başbakan ve Cumhurbaşkanının onayını gerektiren bir durumdur. Sayın Vali Muşmal’ın nasıl bir değerlendirme yapacağını bilemiyorum. Hiç ayrılmayacakmış gibi çalışacağız. Yarın ayrılacakmışız gibi tedbirli olacağız. Hiç ayrılmayacakmışız gibi hizmet peşinde koşmaya geldik”  diye konuştu. Vali Öner, Basın mensuplarına da gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Kırklareli Haberci olarak  Vali Sayın Ali Haydar Öner’e Kırklareli’ne hoş geldiniz diyor, Kırklareli’nde uzun yıllar hizmet vermesini diliyoruz.

Hiç yorum yok: