24 Ocak 2011 Pazartesi

tribün

YILLAR SONRA BİR VALİ, EŞİYLE KIRKLARELİSPOR MAÇINA GELDİ.

Faruk ceylan
  Kırklarelispor  Pazar günü yazdan kalma bir hava da, bataklığa dönmüş  sahada Ispartaspor’la ikinci yarının ilk maçı için sahaya çıktı. Hava çok güzel olmasına rağmen tribünler önceki maçlara göre  yer yer boştu ve ilgi çok fazla değildi.
Maça Kırklareli Valisi Ali Haydar Öner eşi Saadet hanımefendiyle birlikte gelerek, şeref tribününde yerini aldı.  Taraftar yeni Valinin Kırklarelispor maçına gelip gelmeyeceğini merak ediyordu.  Tribünde Vali Öner’i eşi ile birlikte gören taraftar çok mutlu oldu. Vali Öner lehinde dakikalarca tezahürat  yaptılar. “ Sayın Valim bizi Ankara’ya gönder” ,
“ Valim bize  söz ver”  , “ Kırklareli seninle gurur duyuyor.”  Sloganlarıyla  Önümüzdeki hafta Ankara’da oynanacak Keçiören maçı için Vali Öner’den otobüs talep eden  taraftar, Vali Öner’in tezahüratlar karşısında kendilerine el sallamasından sonra, sevgi gösterilerini arttırarak devam ettiler.
Vali Öner’in Kırklarelispor’u yalnız bırakmayıp, ilk maçında eşiyle birlikte destek vermesi hem taraftarı, hem de takımı motive etti. Kırklarelispor  Ispartaspor’u 5-1 gibi farklı bir sonuçla yenerek, Vali beye hoş geldiniz dedi…
Karşılaşmayı Vali Ali Haydar Öner ve  eşi Saadet Öner ile birlikte,  AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, İl Jandarma Komutanı Mehmet Yiğit, Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can  birlikte izlediler.
Kırklareli’ne göreve başladığı gibi Kırklarelispor maçına gelen ve  uzun yıllar  sonra   Kırklarelispor maçına gelip, sonrada aksatmadan her maçında tribünde yerini alan  Vali  Muammer Muşmal, manevi desteğinin yanı sıra Kırklarelispor’a ciddi maddi yardımlarda bulunarak Kırklarelispor camiasının sevgisini kazanmıştı. Bende o gün Tribün köşemden “ Yıllar sonra bir Vali Kırklarelispor maçına geldi.” Başlıklı yazımı yazmıştım.
Vali Muşmal’ın ardından Kırklareli Valiliğine atanan Sayın Öner’de  Isparta maçında tribünde yerini alırken, maça “ En büyük yardımcım ve yaşam koçum “ dediği Saadet hanımefendiyi alarak gelmesinden sonra bu günde  “ Yıllar sonra bir Vali eşiyle Kırklarelispor maçına geldi.”   Başlığını kullanmayı uygun buldum.
Çok sayıda Kırklarelispor taraftarından aldığım mail’lerin ortak konusu Vali Öner ve eşiydi. Hepside memnuniyetini ifade ederken Valimizin desteği ile  Kırklarelispor’un 2. Lige çıkacağına inandıklarını söylüyorlar,  Vali beye ve eşi hanımefendiye teşekkürlerini sunuyorlardı.
Vali Öner ve eşi Saadet hanımefendi
tribünleri selamlarken görülüyor
Valimiz Sayın Öner, ilk günden bizim de Kırklarelispor camiasının da  sevgisini kazandı. Dileğimiz  Sayın Valimizin  Şampiyonluk mücadelesi veren Kırklarelispor’u desteklemesi ve 2.lig sevincini bizlere yaşatmasıdır.  Pazar günü statta yaşanan tablo herkesi umutlandırdı. Bu güzel tablo için,  bende Sayın Valime ve eşi  Saadet hanımefendiye teşekkürlerimi sunuyorum.
Kırklarelispor,  Pazar günü futbol oynamaya elverişsiz, batak haline gelmiş olan Atatürk stadında, ligin ikinci yarısının ilk maçında Ispartaspor ile karşılaştı. Bir yandan ağır saha şartları, bir yandan da rakibiyle mücadele  eden Kırklarelispor, zayıf rakibini 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek sahadan üç puanla  ayrıldı.
 Kırklarelispor'a galibiyeti getiren golleri 5. ve 17.dakikada Emrah İşler, 23.dakikada Abuzer Gaffar , 46. dakikada Serkan Sökmen ve 68. dakikada Korhan Kılıç kaydederken Ispartaspr’un  tek golünü ise 71. dakikada Ömer Altınay keydetti.
Bu galibiyetin ardından Kırklarelispor puanını 34'e yükselterek, Afyon ve Anadolu Üsküdar’ın ardından üçüncü sıraya yükseldi.
Zayıf rakip, farklı sonuç. Rehavete  düşürmesin…
Kırklarelispor zayıf rakibi karşısında farklı  kazandı. Yeni transferler seyredenler tarafından çok beğenildi. Ancak zayıf rakip karşısında elde edilen bu farklı sonuç Kırklarelispor’u rehavete düşürmesin. Bundan sonraki maçlarda rakipleri hafif almaya sebep olmasın. Buna en güzel örnek, Lider Gümüşhane’yi ezerek yenen Kırklarelispor’un, bir hafta sonra Oyak reno’dan sahasında beraberliği zor kopardığı maç…  Şampiyonluk için disiplini elden bırakmadan mücadele şart…
Saha bataklıktan farksızdı…
Kırklarelispor-Ispartaspor maçının ikinci yarısını karşı tribünde, taraftarla birlikte izledim. Taraftarla birlikte maç izlediğinizde, birebir tepkilerini alma imkanınızda oluyor.  Taraftar takımdan ve yeni transferlerden  çok memnun. O bataklık içinde oynanan futboldan da. Ancak memnuniyetsizlik yaratan stadın hali… Bu konuda çok sayıda tepki var…
Bir taraftar “ Ben 1960 yılından beri bu stat da maç izliyorum. Toprak olduğu halini de biliyorum. Böyle rezil, batak içinde bir sahayı ilk defa görüyorum. Spor İl Müdürlüğü bu sahanın bakımını yapmıyor mu? ” Diyerek tepkisini dile getirdi.
Bir başka taraftar da  “ Yanlış hatırlamıyorsam 1985 ya da 86 yılıydı. Beş gün aralıksız, sağanak halinde yağmur yağmıştı. Bu sağanak yağmurdan sonra da Fenerbahçe-Kırklarelispor Kupa maçı oynanmıştı. Ulusal Basının tüm temsilcileri Kırklareli’nde bu maçı izlemiş ve günlerce Kırklarelispor stadyumunun nasıl mükemmel bir zemin olduğunu yazmışlardı…  Manşetlere maçtan çok stat taşınmıştı.
Bu kadar yağmurdan sonra stat bataklık haline geldiyse bunun bir sebebi var. Demek ki Stadın bakımı gerektiği şekilde yapılmıyor. Stat ne den bu kadar bakımsız bırakılmış?”
Tepkiler çok, herkeste ısrarla bunu kamuoyu ile paylaşmamı istedi. Bende iki taraftarın tepkisini sizlerle paylaştım. Umarım stadın bakımı yapılır, gerekli tedbirler alınır da Kırklarelispor bir daha böyle bir zemminde futbol oynamak zorunda kalmaz.
Sakın stat konusunda kimse darılıp gönül koymasın, sezon başında yapılan güzel işleri görüp stat hakkında Spor İl Müdürlüğünü göklere çıkardığım ve  teşekkür ettiğim yazımı herkes açıp okusun…


 

Hiç yorum yok: