25 Ocak 2011 Salı

Aşık Ali Tanburacı, Belediye Başkanlığının düzenleyeceği etkinliklerle Ölümünün 29. yılında anılacak.


Kırklarelili bestekar ve halk ozanı Aşık Ali Tanburacı, ölümünün 29. yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.
Kırklareli Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gönüllerde iz bırakan “Kırmızı Gül, 'İslimye türküsü, Galata'da yanar gazlar,Tabakamda tütün yok hanım ayşam,Edirne köprüsü taştan ve Bahçelerde biberiye(Makidonlu),” gibi şarkıların yaratıcısı bestekar ve halk ozanı Aşık Ali Tanburacı için ölümünün 29. yıl dönümü dolayısıyla şubat ayı içerisinde Kırklareli Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik yapılacak.
Kırklareli için büyük bir değer olan, merhum Tanburacı’ya Kırklareli’nde maalesef bu güne kadar hak ettiği değer çok fazla verilmedi.
Sadece  belirli sevenlerinin münferid olarak yılda bir kez andığı Aşık Ali Tanburacı’nın  Kırklareli tarafından organize bir şekilde anılması için Araştırmacı Yazar Nazif Karaçam, Hasan Çalıkuşu ve Faruk Ceylan sıkça yazan ve bu konuyu gündeme getiren yazarlar olmuştu.
1980 yılında Spor İl Müdürü olarak görev yapan Yakup Kadri Ceylan, Aşık Ali Tanburacı’nın sağlığında kendisine Spor İl Müdürlüğü Salonunda jübile yapılması için girişimde bulunmuş ve Tamburacı’nın sağlığında Jübilenin gerçekleşmesini sağlamıştı.
Başkan Cavit Çağlayan böyle bir etkinlik düzenleyerek büyük bir vefa örneği ortaya koymuştur. Vefa Gönül borcudur...  Cavit çağlayan hiç bir Başkan’ın yapmadığını yaparak, Kırklareli'nin gönül borcunu ödemiştir.
Teşekkürler  Sayın Cavit Çağlayan, teşekkürler Sayın  Ünal Başkur ve tüm Belediye personeli.Teşekkürler... Faruk Ceylan/Kırklareli haberci.

Hiç yorum yok: