12 Ocak 2011 Çarşamba

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında iktidara yüklendi. İçişleri Bakanı’nın yolsuzlukları örtbas ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da, “Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun? diye sordu.


Padişah mısın kardeşim!
Başbakan’a, istediği TV kanalında istediği programı yasaklama yetkisi verilmesine Kılıçdaroğlu fena kızdı: Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun? IV. Murat’ta bile böyle yetki yoktu.

Haber: Macit SOYDAN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yine Başbakan Tayyip Erdoğan ve iktidarına yüklendi. Başbakan’a, istediği TV kanalında, istediği programı yasaklama yetkisi verildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ” IV. Murat’ta bile böyle yetki yoktu “ dedi. Grup konuşmasında, İçişleri Bakanlığı’yla ’yolsuzluk polemiğini’sürdüren Kılıçdaroğlu, Elazığ’da, bir savcının ” Burada yolsuzluk var, “ dediğini, İçişleri Bakanlığı’nın ise soruşturmaya gerek görmediğini hatırlattı.

Bakan utanıyor mu acaba!CHP lideri, Danıştay’ın da söz konusu iddiaları soruşturmaya olur verdiğini anımsatarak, ” Şimdi ben merak ediyorum, bu bakan acaba hiç utanıyor mu, sıkılmıyor mu acaba bu bakan? “ diye sordu. Geçen hafta TBMM’de, RTÜK Yasası’nın görüşüldüğünü hatırlatan CHP lideri, Başbakan’a, istediği TV kanalında, istediği programı yasaklama yetkisi verildiğini söyledi ve Erdoğan’a şöyle dedi: ” Padişah mısın sen kardeşim, bu yetkiyi nereden alıyorsun, nasıl alıyorsun sen. Bu yetkiyi veren vekiller hiç düşünmüyorlar mı? Siz yasaklar için geldiniz. Başbakan işi gücü bırakacak artık, televizyon kanallarını izleyecek. Şunu izleyin kardeşim. 4. Murat’ta bile böyle yetki yoktu. 

AKP iktidarı sınıfta kaldıKonuşmasında, yoksullukla ilgili veriler sıralayan Kılıçdaroğlu, yoksul sayısının arttığını, devletin kendi kurumunun söylediğini kaydetti. AKP iktidarının, bu konuda ’sınıfta kaldığını’söyleyen CHP lideri, “Yolsuzluk sayısı; e orada artık sayı mayı kalmadı, artık yolsuzluk sıradanlaştı,” diyerek sözü, İçişleri Bakanlığı’na yönelik öne sürdüğü iddialara getirdi. Elazığ’da, bir savcının “Burada yolsuzluk var,” dediğini, İçişleri Bakanlığı’nın ise soruşturmaya gerek görmediğini hatırlatan CHP lideri, Danıştay’ın da söz konusu iddiaları soruşturmaya olur verdiğini söyleyerek, “Şimdi ben merak ediyorum, bu bakan acaba hiç utanıyor mu, sıkılıoyor mu acaba bu bakan?” diye sordu.
Yeniçağ gazetesi

Hiç yorum yok: