31 Aralık 2015 Perşembe

YENİ YIL YENİ UMUT!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Kırklareli Günlüğü

Bir yıl daha hızla geçti ve yeni yıl  geldi. Sanki dün 2015 yılına girmiştik. Sizce de öyle değil mi?  Şimdi herkes  yeni yılın bir önceki yıldan daha iyi olacağı umutları ile yeni yıla yeni umutlarla  balıklama girme hazırlıkları yapıyor. Yeni yıla giriş  Türk halkında gelenek haline gelmiş  bir olgu. Müslümanlıkla Hıristiyanlıkla  alakalandırılacak bir durumda değil. Ameller niyete göredir. Asıl olan niyettir. Bu yüzden olayı sulandırmamak lazım.
Yeni yılda yeni umutlar beklemenin  yanlış bir tarafı olabilir mi?   Müslüman  olarak gelecekten beklentilerimizin olması dinen de caiz değil mi?  Çünkü Müslüman umut var olur. olmalıdır da.
Yeni yılı Hıristiyanlarla birlikte kutlamak, onların adetlerini yerine getirmek tabiî ki de doğru değil ama yeni yıla umutla   girmek, mutlu  olmak  hırıstiyan adeti olarak kabul edilmemelidir.  Neden? Çünkü HıristiyanlarNoel’i, her yıl 25 Aralık tarihinde kutlarlar.  İsa'nın doğumunun kutlandığı Hıristiyan bayramı, ayrıca Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milât Yortusu olarak da bilinir ve Müslüman Türk’ün yeni bir yıla girme sevinciyle  alakalandırılmamalıdır.
Şahsım adına yeni yılın benim için daha güzel, daha sağlıklı, daha kazançlı bir yıl olması için bu günde ibadetimi yaparak Cenab-ı Allah’a dua edecek, eski yıldan yeni yıla girmenin mutluluğunu sevdiklerimle birlikte paylaşacağım. Şimdi soruyorum, bunun hırıstiyan adeti ile bir ilgisi varmı?
Ben yeni yıllarda  şu noel babaya takılıyorum sadece. Biz Millet olarak  Cihan hakimiyeti kuran bir ecdadın torunlarıyız. İslamiyeti üç kıtaya hakim kılan bir Millet’in torunlarıyız, Noel babanın değil… 
 Değerli okurlarım Bosna’da, Azerbaycan’da ve Filistin’deki vahşetleri; genç, yaşlı, çocuk ve bebek demeden yapılan katliamları,  hatırlayalım. Noel babanın o çocuklara nasıl fosforlu bombalar  hediye ettiğini de unutmayalım… 
Emperyalizmin iliklerimize kadar uygulandığının bilinci ile çocuklarımızı Noel baba kültürü ve sevgisi ile büyütmeyelim…
Takvim olarak eski bir yılın sona erdiği, yeni bir yılın başladığı  günde siz değerli okuyucularımın, Kırklareli’li  hemşehrilerimizin,Türk-İslam aleminin bu yılı;  mutlu,umutlu, sıhatli, barış ve kardeşlik içinde geçirmesini diliyor, Yeni yılın Müslümana birlik, Türk’e önderlik getirmesini  Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Hiç yorum yok: