11 Aralık 2015 Cuma

Taşağıl’ın Atatürk Aşkı!

Babaeski'ye Bağlı Taşağıl Köyü’nde 5 yıl önce Kırklareli - İstanbul kara yoluna konulan Dev “Atatürk” posteri Köy halkının isteği ile yenilendi.

Taşağıl köylüleri tarafından otoban yolun kenarına konulan, Mustafa Kemal Atatürk’ün resmi ile “Benim en büyük mirasım Cumhuriyet’tir.” , “Atam İzindeyiz. Taşağıl Köyü Halkı” yazan 50 metrekarelik  dev tabela hava şartları nedeni ile yıprandığı için 5 yıl sonra köy halkı tarafından yenisi ile değiştirildi.
Dev tablela 5 yıl önce Taşağıl köyü Muhtarlığı tarafından konulduğunda, sosyal paylaşım sitelerinde milyonlarca defa tıklanmış, Taşaıl köyü halkına methiye dolu yorumlar yapılmıştı.

Kırklareli Belediyesi Başkanlığı’nın, katkıları ile yapılan yenileme sonucunda tabelanın üzerine yine ulu önderin resmi konularak, “Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybederler.”  sözleri ile “Taşağıl Köyü Halkı” yazısı ile dev tabela yenilendi .

Yenileme çalışmasını bizzat takip eden Taşağıl Köyü Muhtarı Zafer Çevik, diğer köylere örnek teşkil eden tabela ile ilgili açıklama yaparak, 5 yıl önce yaptırılan dev Atatürk posterinin hava şartları nedeni ile yıpranması sonrasında yeniden yapılarak, yenisi ile değiştirildiğini ve
tabelanın  50 metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti. 

Hiç yorum yok: