26 Aralık 2015 Cumartesi

15 Yaşında ki Çocuktan, ÇYDD “ Okutan anneler” Projesine Destek


 
ÇYDD.  Kırklarli Şube Başkanı Birsen Meriç
THA-Maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan çocuklara okuma imkanı sağlamak için  Cağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı  tarafından başlatılan, “ Okutan anneler” projesi Kırklareli’de hızla yayılıyor.
  Kırklareli  Şube Başkanı Birsen Meriç,  proje kapsamında 15 yaşında ki bir  kız çocuğunun babası ile birlikte   ÇYDD’ne gelerek, biriktirdiği harçlıkları bağış olarak kendilerine  teslim edip, bundan sonra da biriktireceği harçlıkları  her ay derneğe teslim edeceğini, harçlıklarının okuyamayan çocukların eğitimine katkı sağlamasını istediğini söyledi.
 15 yaşında ki çocuğun gösterdiği duyarlılığı bir çok erişkinin göstermediğini belirten ÇYDD Kırklareli Şube Başkanı Birsen Meriç, küçük bir kız çocuğunun gösterdiği duyarlığı şöyle dile getirdi; “Sınır Kent Gazetesinin   bizlere  verdiği destekle ve gönüllülerimizle duyurmaya çalıştığımız “Okutan Anneler” projemiz,  15 yaşında bir kız öğrencimizin yüreğini coşturmuş. Geçen hafta derneğimizi arayarak velisiyle birlikte bizi dernek binamızda  ziyaret eden, Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi genç kızımız harçlıklarını biriktirerek maddi sıkıntı çeken kendi gibi genç arkadaşlarına, ablalarına destek vermek  istediğini söyledi ve derneğimize ilk bağışını yaptı.
 Kendi küçük, yüreği büyük bu kızımız yaptığı yardımın  rutin şekilde devam edeceğini de belirtti ve bana da, o anda dernek ofisimizde  bulunan  arkadaşlarımıza da duygu dolu anlar yaşattı.
Derneğimize  yardımda bulunan 15 yaşındaki kızımıza, kendisinin çok güzel bir şey yaptığını, duyarlılık yaratması açısından yaşının üzerinde ki erdemli davranışını Basınla paylaşmak   istediğimizi söyledim. Öğrenci kızımız; “ Basınla paylaşabilirsiniz ama  asla adımın ve fotoğrafımın kullanılmasını istemiyorum. Bu reklama girer. Yardım konusunda reklama karşıyım. Çünkü yardımın  gizli yapıldığında önem kazanacağına inanıyorum. Bağışladığım harçlıklarımın, sizlerin aracılığı ile  ihtiyaçlı bir arkadaşımıza gideceğini biliyorum.” dedi. Bize düşende kızımızın erdemli davranışını saygıyla karşılamak.
Yarınlar adına, çağdaş bir ülke adına,umutlanmamız için sebeplerimiz çoğaldıkça, yolumuzda daha dik ve yüreklilikle yürüyeceğiz. Teşekkürler güzel kızımız. Eminiz senin yolun hep aydınlık,hep güzel olacak, bizde senin gibi duyarlı insanlarla başaracağız. “ dedi.

Başkan Birsen Meriç bu gün Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği kurucularından ve yıllarca başkanlığını yapan Türkan Şaylan’ın doğum günü olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; “ Bu gün Türkan Şaylan Hocamızın 80. doğum günü.. Cumhuriyete borcunu fazlasıyla ödemiş olan  bu güzel insan; bütün insanların yüreklerinde akıllarında yaşamaya devam ediyor olması bizi son derece mutlu ediyor. İyi ki doğmuşsun Türkan Hocam.  Seni hiç unutmayacağız,yaptıkların yolumuza ışık olacak.” dedi.

Hiç yorum yok: