31 Aralık 2015 Perşembe

ÜNAL BAŞKUR ZORA TALİP OLDU, ZOR KAZANDI!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

Mahalle delegeleri ile başlayan CHP seçim süreci, İlçe Başkanları seçimi ile devam etti ve sıra İl Başkanını seçmeye geldi.  Geçtiğimiz hafta  Kırklareli’de yapılan Genel Kurulda sandıktan 5 oy farkla Ünal Başkur çıktı. Bir gün sonra seçime itiraz edildi. İtiraz üzerine oylar yeniden sayıldı, fark 1’e düştü ama netice değişmedi ve Ünal Başkur bu defa 1 oy farkla da olsa  CHP’nin yeni İl Başkanı oldu. Ünal Başkur  yeni yıla girmeden bir gün önce mazbatasını alarak kendisine tevci edilen görevi resmen üstlendi.
Ünal kardeşim İl Başkanı oldu olmasına ama bu Başkanlıkta işi çok kolay olmayacak. Neden? Çünkü delegelerin yarısı muhalefet de ondan.  Bu muhalefeti nasıl aşar bilemiyorum ama tanıdığım kadarı ile Ünal Başkur mücadeleyi sever. Çabuk pes etmez ve azimle yoluna devam eder.
Kendisini gencilik yıllarından beri tanırım.  Mekanı cennet olsun, dünya iyisi  mükemmel insan annesini, kardeşlerini de çok iyi tanırım.  Ünal Başkur Belediye Başkan Yardımcılığı makamına da, İl Başkanlığına da deyim yerinde ise tırnakları ile geldi. Çok mücadele etti. Yılmadı ve  hedefine ulaştı.
Oysa aynı mücadele ruhu Tuna Soykan’da da var. O da öğrencilik yıllarından bu güne CHP ile yattı, CHP ile kalktı. Bir çok haksızlıklara uğradı, aday oldu seçilemedi, aday olmak istedi tercih edilmedi ama hiç küsmedi. Küsmedi ama hedefe yürürken hep önüne engeller çıktı. Aslında CHP’de bir şeyleri fazlası ile hak etti ama  şans faktörü hiç Tuna Soykan’dan yana olmadı. Son İl Başkanlığı seçimini de sadece 1 oyla kaybederek, deyim yerinde ise yine direkten döndü.  İl Başkanlığı seçimi öncesi bir çok dostum; “Herhalde bu seçimi kazanır. Bunu da  kaybedeceğine inanmıyoruz. Çünkü insan bu kadar da şanssız olmaz” dediler. Ancak yanıldılar ve Tuna Soykan yine kaybetti. Olmadı mı olmuyor işte Tuna abi. Siyasette de, futbolda da şansın  biraz insanın yanında olması gerekiyor.
Ben zor yarıştan önde çıkan Ünal Başkur’u kutluyor, teslim aldığı zor görevinde  üstesinden gelerek başarılı olmasını diliyorum.
Şimdi 16 Ocak’ta büyük kurultay toplanacak. Bakalım ne olacak? 93 yaşına girmiş, neredeyse 50 yıldır sosyal demokratlaşma çabası içinde  gel gitler yaşayan CHP’den ne  çıkacak?
Yüzde 25’lik  seçmen kitlesinin üzerine çıkamayan  CHP’de ki sorunu kişiler mi, ilkeler mi? Çözecek. Yoksa sosyal politikalar ve ideolojik çizginin netleşmesi mi? 
CHP hangi sosyal demokrasiye dönüşmek istiyor? Sosyal demokrasinin köklerine, kuruluş yıllarındaki ilke ve hedeflerine mi?  Öyleyse kuruluş yıllarında ki ilkel ve hedeflerine ise bu hedef  CHP’nin 6 oku ile örtüşür ve şu yüzde 25’lik  seçmen kitlesinin mutlaka üzerine çıkar diye düşünüyorum.
CHP’de iktidar seçeneği oluşturabilecek bir muhalefet mümkün olmayacak”. Söylemi  son dönemde herkesin dilinde. Yüzde 25’lik  seçmen kitlesinin yönelebileceği güçlü bir seçenek ortada yokken ve ülke kan göllüne dönerken çözümü siyaset sahnesinden eksilmiş bir CHP’de, hatta MHP’de  aramak yanlış olduğu kadar  haksızlık da…
CHP Kurultayının ortaya çıkaracağı tablo ne olur bunu  kestirmek çok zor ama inşallah Milletin hayrına olur…





Hiç yorum yok: