11 Aralık 2015 Cuma

Tarihi Mezarlıkta Çalışmaları Devam Ediyor


Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu; “1,5  yıldır titizlikle  Tarihi mezarlık restorasyonu projemize emek harcıyoruz. Şuan uzman ekipler tarafından yaklaşık 100 mezar taşının parçalarının birleştirilmesi için mezar taşlarını  müze müdürlüğümüze taşıdık "
Kırklareli'nde 1800'lü yılların sonlarından itibaren Osmanlı dönemine ait önemli şahsiyetlerin kabirlerinin bulunduğu mezarlıkta restorasyon çalışmaları devam ediyor.
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Osmanlı dönemine ait önemli şahsiyetlerin kabirlerinin bulunduğu mezarlıkta restore çalışmalarının 1,5 yıldır devam ettiğini söyledi.
Kesimoğlu, Çalışmalar kapsamında mezarlıkta bulunan yaklaşık 100 mezar taşı parçasının uzmanlar tarafından birleştirilmesi amacıyla Müze Müdürlüğü'ne getirildiğini belirtti.
1,5 YILDIR RESTORASYON ÇALIŞMASI SÜRÜYOR…
Osmanlı mezarlığının en iyi şekilde restorasyon edileceğini ve restorasyon sonrasında mezarlığın ziyarete açılacağını açıklayan Kesimoğlu "Yaklaşık bir buçuk yıldır bu proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemize fazlası ile önem gösteriyor ve ciddiyet ile yaklaşıyoruz. Sabır ve belirli süreç gerektiren bir çalışma yapıyoruz. Titizlik ile 1,5  yıldır bu projemize emek harcıyoruz. Şuan uzman ekipler tarafından yaklaşık 100 mezar taşının parçalarını birleştirilmesi için müze müdürlüğümüze taşıdık " diye konuştu.
GELECEK RAPORLARI BEKLİYORUZ…
Tarihi mezarlıktan çeşitli örnekler alındığını belirten Kesimoğlu, bu örneklerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Koruma Uygulama Denetim Müdürlüğü konservasyon laboratuvarına gönderildiğini ve raporların gelmesinin beklendiğini açıkladı.
Kesimoğlu, gelecek raporun Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna gönderileceğini ve buradan alınacak onayın ardından, tarihi mezarlık için uygulama ihalesine çıkılacağının altını çizdi.
Uygulamanın tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi, mezarların ve mezar taşlarının uzman denetiminde düzenleneceğini ifade eden Kesimoğlu ‘’ Böylelikle hem Atalarımızın aziz hatırasına sahip çıkmış olacağız, hem de yıllardan beri çözüm bekleyen bu konuyu çözüme kavuşturmuş olacağız’’ ifadelerini kullandı



Hiç yorum yok: