26 Aralık 2015 Cumartesi

CHP’DE NEFESLER TUTULDU!

Faruk CEYLAN
farukceylan39@gmail.com

 Kırklareli Günlüğü
 CHP İl Başkanlığı seçimi  yarın yapılıyor. İl Başkanlığı için Kırklareli’nin iki kıymetli ismi yarışacak. Tuna Soykan ve Ünal Başkur. İki adayında Kırklareli’ni  ve insanını siyasi görüşüne bakmaksızın sevdiğine inanıyorum. Çünkü ikisini de yakından  tanıyorum.
Bu yarışta kim önde çıkarsa çıksın, kazanacak olanın sadece partisine değil Kırklareli’ne faydalı olacağını umuyorum.
Seçimin galibi kim olacak?  Kırklareli’de CHP’nin yeni  İl Başkanı kim olacak? Tabiî ki bunu delege söyleyecek ama adaylar arasında büyük oy farkı olacağını sanmıyorum.
Tuna Soykan CHP Lüleburgaz örgütünün desteğini almış görünüyor. İlçe Başkanı Özgür Kaya, eski CHP Milletvekili Tansel Barış  ve  CHP örgütünün desteği Tuna Soykan’dan yana.
Babaeski, Vize, Pınarhisar İlçe örgütleri  ve Belediye Başkanı Abdullah Hacı Ünal Başkur’un yanında. 
Bu tip seçimlerde ciddi anlamda belirleyici olan Belediye Başkanı Hacı’nın gayreti yetecek mi? Sandıklar açıldığında göreceğiz.  Ancak Lüleburgaz İlçe örgütünün delege sayısının Kırklareli Merkezi de çok geride bırakması Tuna Soykan’a ciddi avantaj sağlıyor. Hal böyle olunca Kırklareli Merkez oyları önem kazanıyor. 
Tuna Soykan'a verilen desteğe rağmen Ünal Başkur'da boş durmuyor ve Lüleburgaz'da delege bazında çalışmalarını sürdürüyor. 
Bu bağlamda Merkez delege oyları da önem kazanıyor. Merkezde kim önde çıkar o çok net değil.
İlçe seçimleri ve Merkez İlçe seçiminde fikrini aldığım eski Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı  Cavit Çağlayan, İlçe ve Merkez İlçe seçim sonuçlarının tamamını isabetli olarak bilmişti  Yazımı yazmadan kendisi ile İl Başkanlığı seçim sonucu hakkında da görüştüm. Başkan Çağlayan, delegelerin çok dengeli olduğunu, bir tarafa üstünlük sağlayacak bir kayma göremediğini belirterek, oyların neredeyse iki aday arasında eşit dağılacak gibi gözüktüğünü söyledi.
Başkan Cavit Çağlayan, “Çok fark olacağını sanmıyorum ama yarıştan Ünal Başkur galip çıkacak.” dedi.  İlginçtir ki,  Başkan Merkez İlçe seçiminde de aynı şeyi söylemiş, Turhan Derici’yi favori göstermişti ve Turhan Derici seçimi 4 oy farkla kazanmıştı.
İsminin açıklanmasını istemeyen bazı tecrübeli siyasetçiler ise, Tuna Soykan’ın Lüleburgaz’ı firesiz alacağını, Merkez’de Ünal Başkur’a göre çok önde olduğunu söyleyerek seçimi Tuna Soykan’ın  rahat kazanacağını iddia ettiler.
Yarın yapılacak İl Başkanlığı seçiminde adaylara başarılar diliyor, sonucun ikisi içinde hayırlı olmasını temenni ediyorum.




Hiç yorum yok: