8 Aralık 2015 Salı

MAÇIN GALİBİ TURHAN DERİCİ!

Faruk CEYLAN
Sınır Kent Gazetesi 
Yazı İşleri Müdürü
farukceylan39@gmail.com
Kırklareli Günlüğü

Cumhuriyet Halk Partisi  Merkez İlçe Kongresi 6 Aralık Pazar günü yapıldı. Kongrede Mevcut Merkez  İlçe Başkanı Gürkan Yenerel ile Turhan Derici  Cumhuriyet Halk Partisi Merkez  İlçe Başkanlığı için yarıştı.
Turhan Derici’nin yeşil, Gürkan Yenerel’in beyaz liste ile yarıştığı CHP Merkez İlçe Kongresinde kayıtlı 310 üyeden 304’ü oy kullandı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı Kongrede, Turan Derici listesi 154, Gürkan Yenerel listesi ise 150 oy aldı ve  Turan Derici  seçimi 4 oy fark ile kazanarak Cumhuriyet Halk Partisinin yeni Merkez İlçe Başkanı oldu.
Neredeyse çocukluk yaşlarından beri CHP’ye hizmet eden Gürkan Yenerel,  Kıdem olarak çok ilerde olsa da 4 oyla kaybetti. Sonuçlar açıklandığında Turhan Derici tarafında olan üyeler bile burukluk yaşadı.
Gürkan’ın  yanında olan da, olmayanda üzüldü. İnsanlar Gürkan Yenerel’in kaybetmesine neden üzüldü? Çünkü herkes bilinç altına Gürkan Yenerel’in  kazanması gerektiğini yerleşmişti. Neden? Çünkü o bilinç altı; “Bu genç çocuk verdiği emeklerin karşılığı olarak Başkanlığı hak ediyor.” diyordu.
Siyasette de, futbolda da hak eden değil, gol atan kazanıyor. Turhan Derici seçim için çok küçük bir rakam da olsa 4 gol fazla attı ve kazandı.
Aziz Yıldırım’da Başkanlığı Vefa Küçük’ten 1 oy la almıştı. Seçim böyle bir işte. Her yüreğin tahammül edeceği bir yarış değil…
Netice itibari ile bir kişi kazanacaktı, bu da Turhan Derici oldu
150 oy alıp kaybeden  Gürkan Yenerel’i partili partisiz tüm Kırklareli tebrik ediyor.  Herkesin ortak görüşü, Gürkan Yenerel, Milletvekilinden ve  kurt siyasetçilerden destek alamadı, tek başına bir mücadelenin içine girdi ve oyların yarısını  tek başına verdiği mücadele ile aldı.
Sonuçlar açıklandığında Milletvekili Vecdi Gündoğdu, çok samimi olarak Gürkan’ı kucakladı. Üzüntüsüne ortak olmaya çalıştı.
Turhan Derici’de beyefendiliği, çalışkanlığı ile Gürkan Yenerel kadar kıymetli bir insan. Belki de sevilen bu  iki kıymetli insanın  mücadelesi insanların içini burdu.
En az Gürkan Yenerel kadar sevdiğim ve taktir ettiğim Turhan Derici’yi kutluyor, şahsına ve partisine hayırlı olsun diyorum.


Hiç yorum yok: